Cts. Nis 27th, 2024


AgeSA, Hayat Sigortacılığında yüzde 95,

BES’te yüzde 86 Büyüdü

 

2023’ün hem Türkiye hem dünya için sıkıntı bir yıl olduğunu belirten AgeSA Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü Fırat Kuruca, Ferdi Emeklilik Sistemi’nin güç vakitler için bir kalkan tesiri oluşturduğuna dikkat çekti. BES’in bir tasarruf ve yatırım aracı olarak son 5 yılda enflasyonun üzerinde yaklaşık %200 gerçek getiri sağladığını, güçlenen bir ülke iktisadı için BES’in en değerli araçlardan biri olduğunun altını çizdi. 

 

 Kuruca AgeSA’nın 2023 yılında istekli BES’te fon büyüklüğüne nazaran bölüm önderi olduğunu belirtti. AgeSA’nın Hayat Sigortası branşındaki büyümesini kesimin üzerinde sürdürdüğüne dikkat çekti. Eylül 2023 prestijiyle, hayat sigortacılığı prim üretimini %95 büyüme ile 41.4 milyar TL’ye, ferdî emeklilik fonlarının ise ekim sonu prestijiyle %86 büyüme ile 633 milyar TL’ye ulaştığının altını çizen Kuruca, hayat ve ferdi kaza üretiminde 5.2 milyar TL prim üretimi gerçekleştirerek dal ortalamasının üzerinde büyüdüklerini açıkladı. AgeSA, 2024 yılında BES ve Hayat Sigortası branşlarındaki liderliğini güçlendirerek devam etmeyi hedefliyor.

 

Bireysel emeklilik ve hayat sigortası bölümünün önder kuruluşlarından AgeSA, başarılı bir yılı daha geride bırakmanın gururunu yaşıyor. Şirketin yıl boyunca elde ettiği muvaffakiyetleri ve gelecek planlarını paylaşan AgeSA Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü Fırat Kuruca,  AgeSA’nın finansal performans, stratejik maksatlar ve sürdürülebilirlik bahislerinde kapsamlı bir kıymetlendirme yaptı. 2023 yılının yaşanan doğal afetler, ekonomik dalgalanmalar ve savaşlar nedeniyle herkes için güç bir yıl olduğunu belirten Kuruca, tüm bu problemlere karşın bölümün ve AgeSA’nın yılı büyümeyle kapatacağına dikkat çekti. 

 

BES’te gaye GSMH’nın %10’u

Ülke iktisadının güçlenmesi için tasarrufa muhtaçlık olduğunu belirten Kuruca, finansman açısından BES’in en kıymetli yatırım aracı olduğunu belirtti. Ferdi Emeklilik Sistemi her yıl büyümeye devam etse de ülkemizin BES potansiyelinin GSMH’ın %10’una ulaşması için gerçek olarak yaklaşık 6 kat büyüme kaydetmesi gerektiğini vurguladı. BES’te yeni iştirakçilerin kazandırılmasının yanı sıra, mevcut iştirakçilerinin da tasarruf ölçüsünü artırması gerektiğini söyledi.

 

BES 20 yıldır ülke iktisadına katkısını sürdürüyor

Bu yıl; bireylerin tasarruf şuurunun artırılması, yatırıma yönlendirilen tasarruflarıyla bir birikim oluşturmaları ve emeklilikte gelir elde etmeleri için hayata geçirilen Ferdî Emeklilik Sistemi’nin ülkemizdeki 20 yılı geride bıraktığına dikkat çeken Kuruca, kelamlarına şöyle devam etti. “20 yıl boyunca BES, gösterdiği süratli büyüme ve ulaştığı fon performansıyla hem emniyetli hem de verimli bir tasarruf ve yatırım sistemi olduğunu kanıtladı. Yüzde 25’lik devlet katkısının yüzde 30’a çıkarılması ve 18 yaş altının BES’e dâhil edilmesi üzere yeni düzenlemelerin yanı sıra emeklilik fonlarının gösterdiği yüksek ivmeli performans da yıllar içinde hem sisteme olan inancı hem de iştirakçi sayısını artırdı. Tüm bu gelişmeler ve bireylerin artan farkındalığıyla birlikte 20 yılda hem ferdi emeklilik sistemi hem kesimimiz çok yol kat etti. Hoş bir büyüme oranı yakaladı. Bunun üzerine daha fazlasını inşa etmemiz lazım. Ülkemizde yatırımları arttırmak istiyorsak bunu yalnızca yurt dışı kaynaklarla yapmak mümkün değil. Sağlam iktisat ferdi emeklilik üzere sürdürülebilir uzun vadeli tasarruf yaklaşımından geçiyor. Toplum olarak daha çok tasarruf yapmayı öğrenmeli ve desteklemeliyiz. AgeSA olarak bu seyahatteki hissemiz bizi gururlandırıyor. Bizimle birlikte olan herkese “İyi ki” dedirtebilmek gayesiyle, odağımıza daima insanı alarak ülkemizde tasarruf, yatırım ve sigorta şuurunun artması için aralıksız çalışıyoruz.”

 

BES 5 yılda yüzde 530 getiri kazandırdı

Kuruca, tek bir platform üzerinden, birçok yatırım aracına ulaşmayı mümkün kılan Ferdi Emeklilik yatırım sistemi özelliğinin giderek kıymet kazandığını söz etti ve ekledi. “Uzun vadeli getiri perspektifinden baktığımızda BES, tüm bu mühlet zarfında birikimleri yanlışsız kıymetlendirmek ve âlâ bir getiri elde etmek için ne kadar muteber ve yanlışsız bir araç olduğunu kanıtladı. Örnek vermek gerekirse, son 5 yıllık getirilerde bölüm ortalamasını baz aldığımızda BES’in yüzde 530’luk bir getirisi olmuş. Bu devirde enflasyon oranı ise yüzde 330. Yani BES, 5 sene içinde enflasyon üzerinde yüzde 200’lük bir gerçek getiri kazandırmış. BES uzun vadede enflasyonun üzerinde yarattığı paha ile öne çıkarken iktisadın kalkınması için de çok değerli bir kaynak oluşturuyor” dedi.

 

2024 yılında da BES ve hayat sigortası alanında önder pozisyonumuzu daha da güçlendireceğiz 

Eylül 2023 prestijiyle, hayat sigortacılığı prim üretiminin %95 büyüme ile 41.4 milyar TL’ye, ferdî emeklilik fonlarının ise ekim sonu prestijiyle %86 büyüme ile 633 milyar TL’ye ulaştığının altını çizen Kuruca, AgeSA’nın hem hayat sigortası hem de ferdi emeklilik alanındaki en büyük şirket olduğunu belirtti. 2024 yılı maksatları doğrultusunda büyümeye devam edeceklerine dikkat çeken AgeSA Genel Müdürü Fırat Kuruca, “2024 yılı için en büyük gayemiz müşterilerimize verdiğimiz vaat ve kelamların ardında durarak onlara en yeterli hizmeti sunmak. AgeSA’nın 4.2 milyona yakın müşteri, 1838 çalışan ve 293 acenteyle kesimdeki pozisyonuna dikkat çeken Kuruca, “Yılın üçüncü çeyreğinde de istekli BES’te fon büyüklüğüne, hayat sigortası pazarında ise prim üretimine nazaran özel bölüm şirketleri ortasında liderliğimizi koruduk. BES’te, Eylül 2023 prestijiyle 122 milyar TL fon büyüklüğüne ulaştık. BES ve Hayat teknik kârlılıklarımız ve masraflarda yüksek enflasyonun getirdiği baskılara karşın mali gelirlerimizde elde ettiğimiz büyüme ile net kârda da başarılı ve güçlü sonuçlar yakaladık. Büyüyen ve güçlü kanal yapımız ile birlikte varlıklı eser portföyümüzle, Hayat branşında sürdürülebilir büyüme gösterdik. Hayat ve ferdi kaza üretiminde 5.2 milyar TL prim üretimi gerçekleştirdik ve kesim ortalamasının üzerinde büyümeyi başardık. Hür hayat sigortası alanında da farklı riskleri kapsayan, esnek ve yenilikçi eserlerimizle pazardaki pozisyonumuzu güçlendiriyoruz. Yeni birikimli hayat sigortası eserimiz Hayata Yatırım Sigortası’nın daha birinci yılında prim üretiminde %30 pazar hissesine ulaştık” dedi.

 

“BES’te yeni müşteri kazanımına odaklanacağız”

AgeSA’nın 2024 amaçlarını de paylaşan Kuruca, 2024 yılında çoklu ve farklılaşan dağıtım kanalı modeli ile prim üretimini artırarak liderliklerini pekiştirmek ve güçlü büyümeyi sürdürmek için gerekli stratejilerinin hazır olduğunu anlattı. “BES’te yeni müşteri kazanımına odaklanacak, fon çeşitliliğini artıracağız. Fon danışmanlığı hizmetlerimizi geliştirmeye ve kullanımını yaygınlaştırmaya odaklanacağız” diyen Kuruca, hayat sigortası branşında ise potansiyele yönelik eserler geliştirmeye devam edeceklerini söyledi. Kuruca, kelamlarını şöyle sürdürdü: “Yaşlanan nüfus için yeni tahliller geliştirmeye devam ederken; müşteriye paha yaratacak yeni iş odaklı projeleri hayata geçirmeye, kesimimizde sürdürülebilirlik uygulamalarını artırmaya odaklanacağız. Türkiye’de sigorta şuurunun artmasına ve kesimin gelişimine öncülük ederken takımlarımızı genişleterek istihdama da katkıda bulunmayı sürdüreceğiz. AgeSA olarak varlık nedenimiz “işimizin özündeki düzgünlüğü sunmak”. Bu varlık nedenini yaşatmak ve sigortaya duyulan itimadı pekiştirmek için yatırımlarımızı ve faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.”

 

“Sektörün en büyük direkt satış takımına sahibiz”

AgeSA Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü Fırat Kuruca, yalnızca müşterilerine değil çalışanlarına da “İyi ki” dedirtmeyi hedeflediklerini anlattı. “İnsan kaynağımızın daima gelişimine ve memnun çalışma tecrübesine odaklanıyoruz” diyen Kuruca, başta cinsiyet olmak üzere ayrımcılığın her çeşidine karşı olan İnsan Kaynakları siyasetleri sayesinde istihdam, fiyat ve meslekte fırsat eşitliği sağladıklarını söz etti. AgeSA’nın çalışan bağlılık skorunun yüzde 80, genel memnuniyet skorunun ise yüzde 87 olduğuna dikkat çeken Kuruca, Türkiye’nin en âlâ şirketlerinin çok üstünde bir noktada olduklarını söyledi. 

 

Sektörün en büyük direkt satış takımına sahip olduklarının altını çizen Kuruca, şöyle devam etti: “ Bu kanalı daima büyütüyor, grubumuza yeni çalışma arkadaşları ekleyerek yüz yüze hizmetimizi daha da yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. Mevcutta 293 acentemiz bulunuyor, bunların %87’si üretken acente. 2024 yılında acente kanalında mevcut acente üretkenliğimizi artırmayı, daha büyük ölçekli acentelerimizi bünyemize katmayı ve acentemizin olmadığı vilayetlerde de acenteler kazanmayı hedefliyoruz. Bize nazaran hem sürdürülebilir büyümenin anahtarı satış ve satış sonrası süreçleri müşterinin gereksinimleri doğrultusunda kalite odaklı yönetmek. Kesimin en büyük saha takımına sahip AgeSA olarak tüm bu süreçleri uçtan uca planlıyor ve denetleyerek ilerliyoruz. 

 

Yatırımlarınızı riskleri dağıtarak, sepet olarak yapın

Türkiye üzere gelişmekte olan ekonomilerde pay senetleri uzun vadede her vakit kıymet kazandırdığını belirten Kuruca, “Ülkemizdeki ekonomik dinamiklere baktığımızda yabancı para yüklü yatırımların, altın ve Eurobond’un tanınan olduğunu görüyoruz. Milletlerarası pay senetlerine, teknolojiye yatırım yapmak isteyenler için de çeşitli opsiyonlar mevcut. Ayrıyeten pay senetleri piyasasında sürdürülebilirlik fonlarına da yatırımların arttığını görüyoruz. Genel manada bakarsak, dünyada risk algısı arttıkça altına ve dolar bazlı enstrümanlara yöneliş hareketleniyor. Mesela, pay senedi yılın birinci ayında çok popülerdi, altın ise durağandı. Son haftalara baktığımızda ise pay senetlerinde duraksama, altında ise yine bir hareketlenme görüyoruz. Burada dikkat çekmek istediğim bir öteki mevzu da, pay senedinin en yüksek olduğu noktada çıkıp altına en düşük fiyatla girip en yüksek fiyatta satmak üzere mucizevi beklentiler içine girilmemesi olur. Bu yüzden tasarruflarını pahalandırmak isteyenlere riskleri dağıtmalarını ve tüm enstrümanları kapsayacak formda bir sepet yapmalarını öneriyoruz. Tecrübelerimize dayanarak bu formülün gerçek sonuçlar verdiğini de görüyoruz” dedi

 

“Dijitalleşmede kesimde bir prensip imza attık”

AgeSA’nın bilgi odaklı şirket olma stratejisi doğrultusunda yaptığı yatırımlarla analitik yetkinliklerini geliştirmeye devam ettiğini söyleyen Kuruca, bu alandaki çalışmalara dair şu bilgileri paylaştı: “AgeSA taşınabilir uygulamamızla 400 binin üzerindeki faal kullanıcımızın tecrübesini her geçen gün daha da güzelleştiriyoruz. Bilgi ve analitik modelleme alanlarında yaptığımız yatırımlarla birlikte hem mevcut altyapımızı güçlendiriyor hem de müşterilerimiz için en hakikat yönlendirmeleri sunmamızı sağlayacak biçimde aksiyonlar geliştiriyoruz. Kesimde bir birinci olan ve FonPro çatısı altında her yatırımcı profiline uygun bir seçeneğin yer aldığı yeni hizmet modeliyle BES müşterilerinin fon idaresi konusunda bilgi düzeyleri ve tercihlerine nazaran diledikleri modeli seçerek karlarını artırabiliyor. FonPro kapsamında müşterilerimize 3 farklı hizmet sunuyoruz: “Tavsiye Al”, “Kendin Yönet” ve “Uzmana Bırak”… AgeSA Mobil’i geliştirmeye devam ediyoruz. Kullanıcılar tarafından yüksek puan alan uygulamamızla son yıllarda pek çok ödül de aldık.” 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen