Per. May 2nd, 2024

ING, Hubs ağını Türkiye’de bir uzmanlık merkezi açarak genişletiyor 

ING, Hubs ağını İstanbul’da pozisyonlanmak üzere Türkiye’de bir uzmanlık merkezi açarak genişletiyor. Teknopark’ta yer alan ING Hubs Türkiye, bankaya dünya çapında yazılım ve data analitiği hizmetleri sağlayacak. Bu merkez, ING’nin başkan bir dijital Avrupa bankası olarak pozisyonunu güçlendirme ve müşterilerine üstün bir tecrübe sunma tarafındaki stratejik amacının bir kesimi. ING, Türkiye’deki pozisyonunu yeni yetenekleri bu merkeze çekmek için kullanmayı ve bu doğrultuda bilgi bilimcileri, data analistleri, bilgi mühendisleri ve yazılımcıları işe almayı hedefliyor. 2024 yılı sonuna kadar yaklaşık 100 yeni çalışanın merkezde istihdam edilmesi bekleniyor.

ING Hubs Küresel Lideri Justyna Kesler şunları söyledi: “Türkiye’de yeni bir merkez açmaktan ötürü büyük memnunluk duyuyoruz. ING ağına büsbütün otomatize edilmiş hizmetler sunmak için ölçeğimizi ve uzmanlığımızı kullanmak istiyoruz. Hubs merkezlerimiz, dünya çapında ING’ye değerli teknoloji ve operasyonel uzmanlık katıyor. Çevik temelimizi destekleyerek uzmanlığı paylaşmamıza ve kapasiteyi çok daha esnek bir biçimde kullanmamıza imkan tanıyor.”

ING Hubs Türkiye’ye, son olarak ING Türkiye Bilgi Analitikleri Yöneticiliği vazifesini yürüten Emre Danacı liderlik edecek.  Emre Danacı, uzun yıllara dayanan mesleğinde strateji ve BT alanlarında çeşitli roller üstlendi ve kredi riski analitiği alanında da uygulama ve liderlik tecrübesine sahip.

ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz, “ING Hubs Türkiye, hem küresel seviyede teknoloji ve analitik alanındaki yetenek havuzu pozisyonumuzu güçlendirecek, hem de yeteneklere ülkemizde küresel iş tecrübesi fırsatı ve yeni istihdam imkanları sunacak. Dijital liderlik amacıyla ilerleyen ve dijital dönüşümde insan kaynağına yatırımı önceliklendiren bir kurum olarak, bu merkezin Türkiye’de açılması bizim için gurur verici. Bu merkez, ülkemizde geliştirilen eser ve tahlilleri dünyaya ihraç ederek ING’nin dijital dönüşümüne katkı sunacak. ING Hubs Türkiye’nin gurur duyacağımız muvaffakiyet öykülerine vesile olacağına inanıyorum” diye aktardı.  

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen