Cum. May 3rd, 2024


İleri materyaldeki liderliğini “Dijital Entegre Şirket” stratejisiyle güçlendiren Kordsa, global ölçekte başlattığı kurumsal kaynak planlama (ERP) projesi Project Janus’u devreye almaya hazırlanıyor. Türkiye, Endonezya, Tayland ve Brezilya’da 1 Ocak 2024’te hayata geçirilecek, 2024 yılı içerisinde de Amerika’daki 5 tesisin dahil edileceği uygulama, Kordsa 5.0 vizyonunun ve şirket bünyesindeki bilgi temelli iş kültürünün en büyük destekçisi olacak.

 2023’te 50’nci kuruluş yıl dönümünü kutlayan Kordsa, ileri materyaldeki liderliğini dijital dönüşüm projeleriyle desteklemeyi sürdürüyor. Bu projelerin başında ise, hazırlık çalışmaları geçtiğimiz yılın Aralık ayında, 4 farklı ülkede eş vakitli olarak başlatılan Project Janus geliyor. “Kordsa 5.0” olarak isimlendirilen “Dijital Entegre Şirket” (Digitally Integrated Company) stratejisinin alt yapı çalışması olan ve NTT Veri iş birliğiyle, SAP’ın S4Hana Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) sistemine geçişi için tasarlanan Project Janus, Kordsa’nın tesislerinin birbiriyle entegre biçimde çalışmasını ve şirket bünyesinde bilgi odaklı bir iş kültürü yaratılmasını sağlayacak. Türkiye, Endonezya, Tayland ve Brezilya’da 1 Ocak 2024’te hayata geçirilecek proje, 2024 yılı içerisinde de Amerika’daki 5 tesisi de içine alacak formda genişletilecek. 

PROJECT JANUS, FABRİKADAN ÇIKIP MÜŞTERİNİN KAPISINA GİDEN BİR DİJİTAL AĞ

 Kordsa üzere 4 kıtada 13 üretim tesisi bulunan ve bunları bir ahenk içinde yöneten bir tertibin, materyal ihtilaline öncülük etmesi ve ileri materyalde liderliği kovalaması için dijital altyapının çok değerli olduğunu tabir eden Kordsa CEO’su İbrahim Özgür Yıldırım, “Hem üretim etkinliğimizi ve verimliliğimizi artırmak hem de daha çevik ve yanlışsız kararlar almak için en büyük gücümüz ‘veri’. Bu nedenle dijital altyapımızı kuvvetlendirmek ve data temelli bir iş kültürüne geçmek hiç olmadığı kadar değerli. Bu doğrultuda ‘Kordsa 5.0’ olarak isimlendirdiğimiz yeni dijitalleşme sürecimizle öncelikle kurumsal kaynak planlama (ERP) sistemlerimizi küresel olarak dönüştürmeye başladık. Kordsa’nın küresel ölçekteki kurumsal kaynak planlama (ERP) sistemlerini yenileyen ‘Project Janus’ çalışması ile tüm tedarik zincirimizi, dijital dünyanın ihtiyaçları odağında değiştiriyoruz. Kordsa tüm dünyada ortak sistemi kullanacak. Fabrikadan çıkıp müşterinin kapısına kadar gidecek bu dijital ağ, Kordsa 5.0 vizyonumuzun da en büyük destekçisi olacak” dedi. 

KİMYA BÖLÜMÜNDE YILIN SAP DİJİTAL DÖNÜŞÜM ÖDÜLÜ’NE LAYIK GÖRÜLDÜ 

 Project Janus, alanında en yenilikçi ve başarılı teknoloji dönüşüm projelerine verilen yılın ‘SAP Dönüşüm Ödülleri’nde de “Kimya Kesiminde Yılın SAP Dijital Dönüşüm Ödülü”nün sahibi oldu. Projede 4 ülkede 350 bireyden oluşan bir Kordsa proje grubu faal olarak çalışıyor. Projenin tasarım ve gerçekleştirme etaplarında toplamda 722 oturum gerçekleştirildi. Hazırlık basamağında 620 süreç incelenirken, SAP standartları uygulanarak mevcut süreç sayısı 470’e indirildi. 

“KORDSA GPT” İLE YAPAY ZEKA MODELLERİ ÇALIŞTIRILACAK

 Mevcut yapıda 5 farklı ERP sistemi kullanılırken bu projeyle birlikte, tek bir ortak lisanın konuşulduğu bir yapıya geçilecek; yapay zekâ ve analitik modelleriyle çok daha süratli ve kolay kurgulanabilen bir bilgi yapısına ulaşılacak. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, Kordsa GPT aracılığıyla yapay zekâ modellerinin çalıştırılması ve ilgili iş süreçlerinde çıktılar üretilmesi de mümkün olabilecek. 

ÜRETİM TESİSLERİNE DEĞERLİ BİR ESNEKLİK YETENEĞİ KAZANDIRACAK

 Öte yandan, Project Janus, günümüzde sanayi odaklı üretim şirketlerinin en kıymetli bahislerinden biri olan esneklik ve eser üretme suratı konusunda da Kordsa’ya kıymetli bir avantaj sağlayacak. Project Janus sayesinde, yeni eserler çok daha süratli bir biçimde üretim sınırlarına taşınıp ilgili tesisler dijital altyapı hazırlığı sayesinde üretime geçebilecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen