Cum. May 3rd, 2024


Samsung Türkiye’nin düzenlediği Galaxy Ultra Kısa Sinema Yarışı ile genç direktörlerin seyahati başlıyor

 

Teknoloji ve sanatın kesiştiği noktada, yaratıcılığı ve yenilikçiliği teşvik etmek maksadıyla Samsung Electronics Türkiye, Galaxy Ultra Kısa Sinema Yarışı ile geleceğin direktörlerini keşfetmek üzere bir adım atıyor. Üniversite ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen Galaxy Ultra Kısa Sinema Yarışı, genç direktör adaylarının yeteneklerini sergilemeleri ve sinema dünyasına adımlarını atmaları için eşsiz bir platform sunuyor.

 

Samsung Electronics Türkiye’nin düzenlediği Galaxy Ultra Kısa Sinema Yarışı, genç direktör adaylarını destekleyerek, onların sinema dünyasına birinci adımlarını atmasını sağlayan bir teşebbüs. Bu müsabaka, teknoloji ve sanatın kesiştiği bir alan olarak yaratıcılığı ve yenilikçiliği teşvik ediyor. Müsabakaya üniversite ve lise öğrencileri katılabiliyor, bu sayede genç sanatkarlar kendi kısa sinemalarını üreterek yeteneklerini sergileme fırsatı buluyorlar. Galaxy Ultra Kısa Sinema Yarışı, iştirakçilere sinema dalına giriş yapma imkanı sunarken, tıpkı vakitte teknolojinin sanatsal söz biçimlerine olan tesirini de vurguluyor. Samsung, bu yarış ile geleceğin direktörlerini keşfedilmesine ve yeteneklerinin geliştirilmesine yardımcı olmayı hedefliyor. Müsabaka, genç yeteneklerin kendi kıssalarını anlatmaları ve yaratıcı vizyonlarını geliştirmeleri için eksiksiz bir fırsat sunuyor. Türk sinema ve televizyon dünyasının değerli ismi, başarılı müellif ve oyuncu Gülse Birsel, genç sanatkarların seyahatinde onlara rehberlik etmek ve ilham vermek üzere projede yer alıyor. Birsel, mesleğindeki varlıklı deneyimleri ve eşsiz bakış açısıyla, genç yeteneklere yol gösterecek ve onların yaratıcılıklarını en üst düzeyde tabir etmelerine yardımcı olacak.

 

Samsung Electronics Türkiye, bu yarışla genç yeteneklerin sonlarını zorlamalarını ve hayal güçlerini hür bırakmalarını amaçlıyor

Katılımcılar öykülerini, vizyonlarını ve yaratıcılıklarını kısa sinema formatında sunacaklar. Bu süreç, genç sanatkarların profesyonel bir ortamda çalışmalar sergilemelerine ve birebir vakitte kıymetli geri bildirimler alarak gelişmelerine imkan tanıyacak. Bu heyecan verici projede, müsabakaya başvuranlar ortasından 10 kişilik bir kısa liste belirlenecek, bu 10 iştirakçi Gülse Birsel ile sinema üzerine bir atölye çalışmasına katılacak. Atölye sonunda, her iştirakçiye ortak bir tema verilecek ve Samsung Galaxy S23 Ultra telefonları kullanarak bu tema üzerine kısa sinemalar çekmeleri için gerekli ekipmanlar sağlanacak. Bu sinemalar, sinema bölümünün önde gelen isimlerinden ve akademik alanlardan seçilmiş uzmanlardan oluşan bir heyet tarafından pahalandırılacak. Heyet, iştirakçilerin yapıtlarını dikkatle inceleyerek en düzgün üç sineması seçip kazananları ödüllendirecek. Bu süreç, genç yetenekler için değerli bir tecrübe ve dalda kendilerini gösterme fırsatı olacak.

 

Başvurular23 Kasım tarihinde başlayacak

Yarışmaya katılmak için müracaatlar 23 Kasım tarihinde başlayacak. İştirak şartları, müsabaka kuralları ve daha fazlası hakkında bilgi için www.galaxyultrakisafilm.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen