Paz. Nis 28th, 2024


Yapay zekanın siber güvenlik alanında değişimlere yol açmasıyla dal profesyonelleri çeşitli risk değerlendirmelerine başladı. İşletmelerin yapay zeka aracılığıya tehditlere karşı faal bir muhafaza sağlaması beklenirken birebir teknolojinin siber taarruzları artıracağı öngörülüyor. Global Güvenlik Araştırma Raporu’na nazaran kuruluşların %29’u, yapay zekanın gelecek 12 ay içinde siber güvenlik bölümünün en büyük tehditlerinden biri olacağını düşünüyor.  Bütünleşik siber güvenlik alanında global bir başkan olan Watchguard, 2024 yılına hakim olması beklenen 3 yapay zeka trendini inceliyor.
Günümüzde birçok alanda ihtilal yaratma potansiyeline sahip yapay zeka, siber güvenlik kesiminde de en kritik değişkenlerden biri haline geldi. Bu sebeple kesim profesyonelleri, yapay zeka teknolojisinin siber güvenlik çerçevesindeki fırsatları ve riskleri değerlendirmeye yöneldi. Yapay zekanın, işletmeleri tehditlere karşı muhafaza sağlama ihtimalinin yanı sıra siber akınlarda artışa neden olacağı iddia ediliyor. Bu noktada kurumların ve siber güvenlik uzmanlarının, yapay zekadan beklentilerini ve bu teknolojiyi kullanma maksatlarını tertipli olarak gözden geçirmesi ehemmiyet teşkil ediyor. Global Güvenlik Araştırma Raporu’na nazaran kuruluşların %29’u, yapay zekanın 2024’te siber güvenlik kesiminin en değerli tehditlerinden biri olacağını iddia ediyor. Bütünleşik siber güvenlik alanında global bir önder olan Watchguard, 2024 yılına hakim olacak 3 yapay zeka trendini sıralıyor.

 1. Vishing artışı: Telefon görüşmesi yoluyla gerçekleştirilen bir atak çeşidi olan vishing şu anda hudutlu oranda tercih edilse de önümüzdeki yıl kullanım oranının artması bekleniyor. İkna edici deepfake ses ve mağdurları kandırma noktasında insan müdahalesine muhtaçlık duymayan büyük lisan modellerinin (LLM’ler) kombinasyonuyla vishing akınlarının hacminin 2024’te artması öngörülüyor.

2. Yapay zeka dayanaklı araçların yükselişi: Önümüzdeki yıl, siber hatalılar tarafından yapay zeka takviyeli araçların kullanımının ve satın alınmasının artması bekleniyor. Bu araçların karanlık ağda en çok satan araçlar haline gelmesi beklenirken siber hatalıların ise önümüzdeki aylarda ataklarını güzelleştirmek için yapay zekayı kullanma olasılıklarının yüksek olacağı kestirim ediliyor.

3. MSP’lerin yapay zeka kullanımı: Yapay zekanın 2024 yılında bilhassa MSP’ler için hayli kıymetli bir araç olacağı iddia ediliyor. Bu noktada Watchguard, MSP’lerin iş modellerini optimize etmek için yapay zeka ve makine tahsili yoluyla güçlü otomasyona sahip bütünleşik platformlara yönelmesini bekliyor. MSP’ler, hizmet tekliflerinde yapay zekayı uygulayarak iş kapasitelerini ikiye katlayabilir ve siber güvenlik hizmetlerine yönelik artan talebi karşılayabilir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen