Cum. Nis 26th, 2024

Denizli, operasyon için düğmeye bastı. 3 isim kadro dışına gidiyor ve ikisi Bobo ile Tello.

Başkana sözlü olarak istifasını veren ve kabul görmeyen Denizli, operasyon için düğmeye bastı. İsteksiz olan ve kasten oynamadığı düşünülen 3 ismi kadro dışı bırakacak. 2’si Bobo ve Tello.

Kayserispor’a yenilerek daha 6. haftada zirvenin uzağında kalan Beşiktaş, büyük bir depremle sarsılmıştı. Taraftarlar başkan Yıldırım Demirören ve ekibini hedef almıştı. Tepkileri sorumlu olarak kendi üstüne alan teknik direktör Mustafa Denizli, gerekirse istifa edebileceğini söylemişti. Önceki gece tatilde olan Demirören’le Denizli arasında telefon trafiği yaşandı. Denizli, yenilgi sonrası başkanı arayarak “Bu sonuçta en büyük sorumlu benim. İstifa ediyorum” dedi. Demirören ise “Ben bunu kabul edemem hocam. Önümüzde CSKA maçı var. Ocak’ta kongre yapacağız. Böyle bir şey olamaz. Biz senin sonuna kadar arkandayız ve devam etmeni istiyoruz” diye yanıt verdi. Ancak Denizli kararlılığını sürdürdü ama Demirören’den “En azından CSKA karşılaşmasını bekle” ricası geldi.

-‘PRİM VARSA CEZA DA OLMALI’-

Ve bu diyaloğun ardından Mustafa Denizli şu ana kadar sakladığı ancak yaşananlar itibarıyla açıklamak zorunda kaldığı düşüncelerini başkanla paylaştı ve hem teşhisi hem de tedaviyi ortaya koydu: “Sayın başkan istifam kabul
olmayacaksa takım içinde radikal değişiklikler yapılması gerek. Yoksa hiçbir işe yaramaz. Bu durum daha da kötüye gider. 3 oyuncuyu kadro dışı bırakmak istiyorum. Bazı oyuncular kasten oynamıyor gibi bir durum söz konusu. Bunun için de sizin desteğinize ihtiyacım var. Ayrıca nasıl prim veriyorsak ceza da vermeliyiz.

-TELLO’YU TAVIRLARI YAKTI-

Başkandan tam destek alan Mustafa Denizli’nin işaret ettiği 2 ismin Bobo ile Tello olduğu diğerinin ise bugün belli olmadığı ifade edildi. Sezon başında Olympiakos’a gitmek isteyen ancak izin verilmeyen Bobo daha sonra St. Etienne’e satılmak istenmiş ancak bu kez de golcü kabul etmemişti. Ve garip bir şekilde ligin 2. haftasından itibaren de sakat olduğunu belirtmiş ve 4 hafta forma giymemişti. Tello’nun ise idmanlardaki tavırlarının sorun olduğu iddia edildi.

-RESTİ ÇEKTİ: HERKES GÖRECEK-

Denizli’nin maç sonrasında da takıma sert ihtar verdiği ortaya çıktı. Tecrübeli hocanın, futbolcularla 15 dakika süren konuşmasında “Maalesef bazı arkadaşlara verdiğim tolerans ters tepti. Kafamda bazı radikal kararlar var. Eğer buradan ayrılmazsam neler olacağını hepiniz göreceksiniz” dedi. Kadro dışı bırakılması beklenen 3 futbolcunun A2 takımı veya ayrı bir hoca ile idmanlara çıkacağı öğrenildi.

-EN PAHALI OYUNCAK-

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, geçen sezon “Başarılı kadro bozulur” demiş ve tartışma yaratmıştı. Tecrübeli teknik adam, bu sezon başarıyı yakalayamadı ama sürekli değişim yaptı. Hele öyle oyuncular değiştirdi ki “En pahalı oyuncak” desek yeriydi. Siyah-Beyazlılar’da geride kalan 7 resmi maçta iskelet kadro kurulamadı ama şu ana kadar tüm karşılaşmalarda 90 dakika forma giyen 2 isim vardı… Tomas Sivok ve Matteo Ferrari… Peki ya en yüksek bonservis ücretlerinin verildiği Tabata, İsmail Köybaşı ve Nihat Kahveci ne yaptı? Denizli bu 3 isim konusunda da istikrarı sağlayamadı. Bu futbolculara iyi oldukları için o kadar para verildi neden doğru düzgün oynayamadılar, tartışılır… 8 milyon euroya alınan Tabata’nın oynadığı maç sayısı 3 ama 90 dakikayı çıkardığı karşılaşma yok. 5.5 milyon euro ödenen İsmail, G.Saray derbisinde ve Manchester maçında kadroda ama ne gariptir ki Kayseri mücadelesinde 18’de yok. Tapusuna 4 milyon 250 bin euro verilen Nihat ise 7 karşılaşmada da forma giydi ama o da dikiş tutturamadı.

By