Çar. May 8th, 2024

Ankaraspor tedbirli, Ankaragücü tedbirsiz olarak Disiplin Kurulu’nda. Ankaraspor’un maçı ertelendi.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Ankaraspor’dan, haksız rekabet uyguladığı ve UEFA şartlarına uygun hareket etmediği gerekçesiyle şirketi satışa çıkarmasını istemişti. TFF’nin verdiği 3 günlük süre perşembe akşamı saat 17.00’de doldu. Bu gelişme üzerine Başkent kulübü, tedbirli olarak Disiplin Kurulu’na sevkedildi.

Ankaragücü Kulübü’nden kongresinde yaşanan usülsüzlük nedeniyle kongresinin yenilenmesi istenmiş ancak bunu gerçekleştirmeyen sarı-lacivertliler de tedbirsiz olarak Disiplin Kurulu’na sevkedildi.

15 Eylül Salı günü toplanacak TFF Disiplin Kurulu, satışı gerçekleşmediği takdirde Ankaraspor’u bir maçını daha erteleyerek ek süre verdikten sonra ligden düşürecek.

Öte yandan Ankaraspor’un, Süper Lig’de bu hafta oynayacağı Kayserispor maçı ileri bir tarihe ertelendi.

-ANKARASPOR’A İLK ERTELEME GELDİ-

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından Ankaragücü ve Ankaraspor kulüplerine verilen 3 günlük sürenin bitmesini takiben, söz konusu kulüpler TFF Hukuk Kurulu tarafından Futbol Disiplin Talimatı hükümleri gereğince Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Tedbirli olarak PFDK’ya sevk edilen Ankaraspor’un bu hafta Kayserispor ile yapacağı maç ertelendi.

Ankaragücü ise Disiplin Kurulu’na tedbirli olarak sevkedildiği için bu hafta sonunda çıkacağı Antalyaspor maçı oynanabilecek.

By