Cum. Nis 26th, 2024

İspanyol yıldızın kaçırdığı inanılmaz goller, Fenerbahçe yönetimini de çileden çıkardı. Yeni “golcü” yolda…

Ara transferde kesinlikle iyi bir golcü alınacak. İlk hedef, takımdan ayrılacak olan Roberto Carlos’un yerine kaliteli bir yabancı golcü almak.

-‘BU GOLLER NASIL KAÇAR?’-

Fenerbahçe Antalyaspor’u 2-1 yenmenin sevincini yaşarken, bir isim yine hedef adam olarak ortaya çıktı. Lige çok iyi bir başlangıç yapmasına rağmen ardından yine geçen sezonki görüntüsüne bürünen Güiza, yöneticileri de çileden çıkardı. İspanyol golcü Antalya’da öylesine basit pozisyonları gole çeviremedi ki Semih’in attığı golde yaptığı asist bile kendisine yöneltilen tepkileri dindirmedi. 90 dakika sonrasında bir durum değerlendirmesi yapan yöneticilerin büyük bölümü “Yeter artık Güiza” diyerek isyan ederken, devre arasında iyi bir golcü alınmasına karar kılındı.

-YERLİ DE TRANSFER EDİLEBİLİR-

Antalyaspor karşılaşması sonrasında ara transferde kesinlikle bir golcü alınması konusunda fikir birliğine varan yöneticilerin ilk hedefi, yine yabancı oyuncudan yana. Roberto Carlos’un Ocak ayında ülkesine dönmesiyle açılacak olan yabancı kontenjanının kaliteli bir golcü ile doldurulması planlanıyor. Bunun için de şimdiden arayışlara başlandı. Eğer yabancı transferinde istenen gelişmeler sağlanamazsa rota yerli forvete çevrilecek. Bu amaçla bir kez daha Sercan Yıldırım için Bursaspor’un kapısının çalınacağı öğrenildi. Ayrıca iyi para veren çıkarsa Güiza’nın gönderilmesi de gündemde…

2 gol attı sonra sustu
Geçtiğimiz sezon büyük umutlar ve önemli paralar karşılığında Mallorca’dan Fenerbahçe’ye transfer edilen Daniel Güiza, ilk yılında Süper Lig’de çıktığı 32 karşılaşmada 11 gol atabildi. Kupada 8 maçta 2 gol kaydeden İspanyol oyuncu, F.Bahçe’nin başarısız bir performans sergilediği Şampiyonlar Ligi grubunda ise 6 mücadelede de 90 dakika forma giyse de ağları sadece 2 kere havalandırabildi. Bu sezonun ilk maçında Denizlispor’a 2 gol atan Güiza hakkında taraftarın fikri değişmek üzereyken, İspanyol oyuncu sonraki 6 karşılaşmasında sadece Manisaspor’a gol atabildi. Güiza, bu sezon Avrupa Ligi’nde ise 5-1 sona eren Honved maçında hattrick yaparak kredi toplamıştı.

By