Cum. Nis 26th, 2024

Murat Aksu, Beşiktaş’a başkan adayı olduğunu resmen açıkladı…

Beşiktaş’ta kongreye kısa bir süre kala başkanlık yarışı hareketlendi. Ocak’taki kongrede de aday olacak Yıldırım Demirören’in ilk rakibi Murat Aksu oldu. Son dönemde ağır eleştirilere hedef olan Yıldırım Demirören yönetimine bir eleştiri de Murat Aksu’dan gelirken, Aksu adaylığını resmen açıkladı.

-AKSU ADAYLIĞINI AÇIKLADI-

Beşiktaş Kulübü’nün 2010 yılı Ocak ayında yapılacak olağan seçimli genel kurulu öncesi eski yöneticilerden Murat Aksu, kulüp başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Beşiktaş’ın duayen isimlerinin Aksu’yu desteklemesi bekleniyor. Aksu, başkanlık yarışında en kuvvetli aday olarak değerlendiriliyor.

-“BEŞİKTAŞ ÇOK KÖTÜ YÖNETİLİYOR”-

Murat Aksu: Beşiktaş çok kötü yönetilmektedir. Başkan Demirören borçları katlamıştır. Günü kurtarmak için her şey mübah anlayışıyla karşı karşıyayız. Beşiktaş’ın Başkanlık makamının kamuoyunda itibarı sarsılmıştır. Taraftar ve kongre üyesi profili değişmiş ve geçtiğimiz günlerde Beşiktaş Başkanına yapılan saldırılar geldiğimiz noktayı da gözler önüne sermiştir. Sıkıntıları ve geldiğimiz noktayı sizlerle paylaşırken, Başkanlığa yapılan saldırıyı da şiddetle kınıyorum. Tribün rantını ve çeteleri Beşiktaş ismiyle yan yana gelemeyecek şekilde bitireceğiz. Sesinize, çağrınıza, “Ne olacak bu Beşiktaş’ın hali” haykırışınıza cevap veriyorum. Önümüzdeki kongrede rayından çıkmış kulübümüzü yeniden rayına sokmak için Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanlığına resmen adayım. Zaman içerisinde yönetici adaylarımı tanıyacak ve ne kadar ciddi olduğumuzu göreceksiniz.”

-AKSU’NUN BASIN TOPLANTISI-

Murat Aksu, BJK Plaza’daki Divan Kurulu Lokali’nde düzenlediği basın toplantısında, başkan adaylığını resmen duyurdu.

Beşiktaş’ın kötü yönetildiğini savunarak, mevcut başkan Yıldırım Demirören’i eleştiren Murat Aksu, ”Yapılan idari ve mali yanlışların hesabını sormak, özkaynağa dönmek, Beşiktaş’ın tahrip edilen değerlerini onarmak, unutulan geleneklerini hatırlatmak, güven ortamını kurmak, sözde değil, özde birliği sağlamak, 106 yıllık birikimimizi ve gücümüzü çağdaş bir yönetim anlayışıyla bütünleştirmek, yeni vizyonlar ve projeler ortaya koymak, yeni tesisler, araziler kazandırmak, yeni sportif başarılar kazanmak ve Beşiktaş’ı hak ettiği yere getirmek için Ocak 2010 kongresinde Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanlığı’na adayım” dedi.

-”BEŞİKTAŞ GİBİ BÜYÜK BİR GÜÇ ÇOK KÖTÜ YÖNETİLMEKTEDİR”-

Beşiktaş’ın halkın kulübü olduğunu ve halka rağmen yönetilemeyeceğini, hiç kimsenin ”Benim param var. Borç veriyorum. İstediğim gibi de harcarım, istediğim gibi de yönetirim” deme hakkına sahip olmadığını vurgulayan Murat Aksu, ”Bu büyük camia avukat Hakkı Yeten’i, devlet memuru Süleyman Seba’yı onursal başkanlığa layık görmüştür. Beşiktaş, köklü ve değerleri olan bir kulüptür. Beşiktaş gibi büyük bir güç çok kötü yönetilmektedir. Başkan Sayın Yıldırım Demirören, kulübün borcunu astronomik rakamlara çıkarmıştır. Borç her sene katlanarak artmıştır” diye konuştu.

Takımın geçen sezon çifte kupalı şampiyonluğa ulaştıktan sonra bile, alınan kararlar ve yapılan hesapsız transferlerle kulübün borcuna önümüzdeki 3 yıl için 80 milyon lira daha ek yük bindirildiğini savunan Aksu, şöyle devam etti:

”Büyük gayretlerle izinlerini aldığımız Fulya Projesi’nde ek katlar ve kiralama sürecinde Beşiktaş’ın hakları korunamamış, olay, yönetim tarafından sürekli kapatılmaya çalışılmıştır. Yanlış transferler ve kontrolsüz harcamalarla, sürekli kulübün borcunu arttırarak ve kendisine borçlandırarak, ‘Borçlandır, korkut, yönet taktiği uygulamaktadır. Görüldüğü üzere de bu zihniyet iflas etmiştir.”

-”BEŞİKTAŞLILIK DURUŞU BU DEĞİLDİR”-

Beşiktaş’ın asıl sorununun para değil, zihniyet sorunu olduğunu vurgulayan Murat Aksu, ”Günü kurtarmak için her şeyi mubah sayan bir anlayışla karşı karşıyayız. Yakın tarihte, başkanın söz vermesine rağmen yerine getirmediği bir sürü olay görülmüştür. Tutulmayan ve havada kalan sözlerle Beşiktaş başkanlık makamının kamuoyunda itibarı sarsılmıştır. Günü kurtarma adına, Beşiktaş değerlerini ayaklar altına almıştır. Beşiktaşlılık duruşu bu değildir” dedi.

Taraftar ve genel kurul üyesi profilinin değişerek, giderek zedelendiğini iddia eden Murat Aksu, ”Geçtiğimiz günlerde Beşiktaş Başkanı’na yapılan fiili saldıralar, içinde bulunduğumuz durumun vahametini apaçık göstermektedir. Kulübümüzün bu görüntülerle kamuoyuna yansımasından duyduğum üzüntüyü sizlerle paylaşırken, Beşiktaş Başkanı’na yapılan bu fiili saldırıları da şiddetle kınıyorum. Beşiktaş’ın saygınlığına ve marka değerine zarar veren, bu ve bunun gibi her olaya sert ve radikal tedbirler alınması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Bu konuda son derece kararlı olduğunu anlatan Murat Aksu, şunları kaydetti:

”Tribün rantını ve bu rantın oluşturduğu çeteleri bir daha Beşiktaş ismiyle yan yana gelmeyecek şekilde bitireceğiz. Beşiktaş’ın geleneklerini bozan, 2000 ve sonrası tüm seçimlerinde başrol oynamış, destekledikleri adaylar kazansa da kaybetse de iktidardan hiç uzaklaşmamış, Beşiktaş’ı rant kapısı gören bir zümre maalesef kulüpte kök salmıştır. Nitelikli ve sağduyulu birçok Beşiktaşlı bu yüzden kulüpten giderek uzaklaşmaktadır. Uçaklara alınan ‘Yan misafirler!’ nedeniyle, deplasmanlara gitmemekte, ‘Olay çıkar mı?’ diye, İnönü Stadı’na gitmekten dahi çekinir hale gelmişlerdir. Saygın Beşiktaşlılar bu görüntüden çekinmektedir.”

-”BEŞİKTAŞ ALTERNATİFSİZLİK GİRDABINDA DEĞİLDİR”-

”Beşiktaş alternatifsizlik girdabında değildir” diyen Murat Aksu, siyah-beyazlı kulübün Ocak 2010’da tarihinin en kritik kongrelerinden birini yaşayacağını vurgulayarak, konuşmasına şöyle devam etti:

”Beşiktaş’ın suskun, ama gerçek sahiplerine sesleniyorum. Sesinize, çağrınıza, isyanınıza kulak veriyorum. ‘Ne olacak bu Beşiktaş’ın hali’ diyerek yüreğinizden yansıyan haykırışa cevap veriyorum.

Yapılan idari ve mali yanlışların hesabını sormak, özkaynağa dönmek, Beşiktaş’ın tahrip edilen değerlerini onarmak, unutulan geleneklerini hatırlatmak, güven ortamını kurmak, sözde değil, özde birliği sağlamak, 106 yıllık birikimimizi ve gücümüzü çağdaş bir yönetim anlayışıyla bütünleştirmek, yeni vizyonlar ve projeler ortaya koymak, yeni tesisler, araziler kazandırmak, yeni sportif başarılar kazanmak ve Beşiktaş’ı hak ettiği yere getirmek için Ocak 2010 kongresinde Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanlığı’na adayım.”

-”SORUNLARI DA ÇÖZÜMLERİNİ DE BİLİYORUZ”-

Önlerinde zorlu bir seçim dönemi olduğunu, seçimi kazanmaları durumunda daha zor bir yeniden yapılanma sürecinin yaşanacağını bütün Beşiktaşlıların bilmesi gerektiğine dikkati çeken Murat Aksu, şöyle devam etti:

”Bu hareket raydan çıkartılmış kulübümüzü, yeniden rayına koyma hareketidir. Bu kararı verirken, ‘Bu gidişata kayıtsız kalmamalıyız, Beşiktaş için ne gerekiyorsa yapmalıyız’ dedim. Camianın büyükleriyle bir araya geldim. Onların da fikirlerini aldıktan sonra, güven ortamının sağlanması halinde camiamızın bu sorunları çözme konusunda ne kadar istekli olduklarını gördüm. Bu yola 3,5 ay önceden çıkıyorum. Erken çıkmamın başlıca sebebi hiç kimseye taviz vermeden bu süreci yürütmek istememdir. Bu kararlılığı çoğunluk kongre üyelerinin de göstereceğinden eminim. Kulübümüzü çok iyi biliyoruz. Sorunları da çözümlerini de biliyoruz. Mevcut zorlukları aşacak her türlü donanım ve birikime sahibiz.”

-”ÇOK GÜÇLÜ BİR YÖNETİM KURUYORUM”-

Beşiktaş için çok güçlü bir yönetim kurup, alışılagelmiş ezberleri bozacağını anlatan Murat Aksu, basın toplantısında daha sonra şu ifadeleri kullandı:

”Kimseyle yöneticilik pazarlığı yapılmayacak. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Murat Aksu olarak, yapamayacağım hiçbir söz ve vaatte bulunmayacağım. Söz verdiğimde de var gücümle çalışacağım. Zaman içinde yönetici adaylarını tek tek tanıyacaksınız. Ne kadar ciddi ve derin bir çalışma yaptığımıza önümüzdeki seçim sürecinde yakından şahit olacaksınız. Yönetici arkadaşlarımla beraber gerçekleştirmeyi planladığımız hareket, sadece Beşiktaş için değil Türk sporu için de devrim niteliğinde olacaktır.”

By