Cum. Nis 26th, 2024

Dibi bir türlü bulunamadı..

Bozüyük-Mekece otoyol çalışması sırasında Bilecik’in Küplü köyü yakınlarındaki bir tepede 25 metre derinliğinde kuyu bulundu. 2 metre genişliğindeki kuyu kepçe tarafından açılsa da dibi bulunamadı. Bölge köylerinde, kuyunun dibinde hazine olduğu efsaneleri yayılırken, kuyunun bir yer altı şehrinin bacası olabileceği de iddia ediliyor.

Yapımı devam eden Bozüyük-Mekece otoyolunun Küplü köyü yakınındaki Kısık Kaya mevkiinde 25 metre derinliğinde bir kuyu bulundu. Tamamı kaya içine oyulan ve 2×3 metre genişliğinde olan kuyu, yol yapımında çalışan kepçeler tarafından bir kenarı kırılarak oyuldu. Zemin seviyesine kadar kuyunun bir kenarını kıran kepçe, zeminden aşağıya doğru da 5 metre kazdı, ama kuyunun dibine ulaşamadı. Daha sonra meraklı bazı vatandaşlar da gizli gizli kazıya devam etti, ancak kuyunun sonu hala bulunmadı.

Bizans ve Osmanlı döneminin en önemli yerleşim yerlerinden olan ve bir zamanlar ‘Küçük İstanbul’ diye bilinen, Bursa, Eskişehir gibi illerden bile tüccarların geldiği tarihi Küplü Köyü’nün yanıbaşında bulunan kuyu esrarını koruyor. Köylülerin ise kuyu ile ilgili ilginç iddiaları var. Köylülerden bazıları, kuyunun derinliğinin 40 metreyi bulduğunu ve dibinde de büyük odaların olduğunu söylüyor. Bu odalarda da Bizans veya Osmanlı hazinesinin saklanmış olabileceğini iddia eden köylüler, devletin olaya el koymasını istiyor. Köylülerin bir başka iddiası ise, bölgede büyük bir yeraltı şehri olduğu ve bu kuyunun da o şehrin bacası olduğu yönünde.

By