Cum. Nis 26th, 2024

Narkotik polisi, uyuşturucu tacirleriyle savaşta yeni bir zafer elde etti

Türkiye’deki uyuşturucu ticaretini yöneten baronları art arda yakalayan İstanbul Narkotik ekipleri, Beyoğlu’nda gerçekleştirdikleri son operasyonda 520 kilogram eroin ele geçirdi. Beyoğlu’ndaki bir depoda ele geçirilen uyuşturucunun bir seferde yakalanan en yüksek eroin miktarlarından biri olduğu ifade edilirken, son 20 günlük operasyonlarda yaklaşık 1,5 ton uyuşturucunun ele geçirildiği belirtildi.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Beyoğlu’nda bulunan bir depoda eroin saklandığını tespit etti. Büyük bir gizlilik içinde depoyu basan ekipler çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Kalıplar halinde ele geçirilen eroinin miktarının 520 kilogram olduğu belirlendi. Son 20 günde gerçekleştirilen operasyonlarda 1,5 ton uyuşturucunun ele geçirildiği, bunun 800 kliogramının eroin olduğu belirtildi.

UYUŞTURUCU SATICILARINA EKİP ÇALIŞMASIYLA BÜYÜK DARBE

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve ekibi, ilk olarak, tam 15 yıldır aranmasına rağmen yakalanamayan “binbir surat” lakaplı uyuşturucu kaçakçısı Nihat Dayan’ı yakaladı. DHKP/C’nin uyuşturucu sevkıyatını organize ettiği iddia edilen Dayan, Antalya Havaalanı’nda yakalandı. Aynı günlerde İran – Türkiye arasındaki uyuşturucu ticaretinin önemli aktörlerinden biri olduğu iddia edilen “Gorbaçov” lakaplı Nasrettin Uçak da gözaltına alındı.

Bu iki baronun yakalanmasının etkileri devam ederken Narkotik polisi tarihin en büyük uyuşturucu operasyonlarından birine daha imza attı ve 2 milyar TL değerinde uyuşturucuyu Pendik ve Tuzla’da yaptığı operasyonlarla ele geçirdi. Operasyonlarda yıllardır uyuşturucu ile bağı kanıtlanamayan, uyuşturucu baronu olduğu iddia edilen Habib Kanat yakalandı. İstanbul Narkotik polisi bir hafta önce de Örfi Çetinkaya, Hüseyin Baybaşin ve Cemal Nayır gibi uyuşturucu kaçakçılarının veliahtlarını ve Mustafa Bayram’ın damadını yakaladı. Polis, yaptığı son operasyonda da 520 kilo eroin ele geçirdi. Beyoğlu’nda bir seferde yakalanan en büyük miktarlardan birini ele geçiren polis konu ile ilgili çalışmalarına devam ediyor.

By