Cts. May 4th, 2024

Hava sıcaklığı Türkiye genelinde mevsim normallerinin altında seyredecek. Yapılan tahminlere göre, Türkiye genelinde yağış bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Trakya kesimi dışında kalan bütün bölgelerimizde görülecek olan yağışların; Marmara’nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik ile İstanbul’un Anadolu Yakasında), Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu (Sivas, Kayseri, Niğde ve Yozgat), Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı ile Eskişehir, Afyon ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (60-80 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı, Türkiye genelinde mevsim normalleri altında seyredecek. Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu (poyraz), ülkemizin doğu bölgeleri ile Orta ve Doğu Akdeniz’de güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli ve fırtına şeklinde esece

-UYARILAR-
Yağışların; Marmara’nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik ile İstanbul’un Anadolu Yakasında), Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu (Sivas, Kayseri, Niğde ve Yozgat), Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı ile Eskişehir, Afyon ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, lokal su baskını, taşkın, yıldırım düşmesi vb) tedbirli olunması istendi. Rüzgarın: Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (60-80 km/saat) olarak esmesi ve ani sıcaklık düşüşü beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (çatı uçması, deniz ve kara ulaşımında aksamalar, sıcaklık düşüşüne bağlı gribal enfeksiyon riski vb) tedbirli olunması istendi.

-BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU-
Yapılan tahminlere göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Çok bulutlu, güney ve doğusu aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik ile İstanbul’un Anadolu Yakasında kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (60-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı çok bulutlu, Kuzey ve İç Ege ile sabah saatlerinde Güney Ege kıyıları sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra Kuzey Ege’nin iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde Afyon ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (60-80 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇANADOLU: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra bölgenin kuzeydoğusu ile Eskişehir ve Ankara’nın kuzeybatı ilçeleri (Kızılcahamam ve Çamlıdere) karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların; Eskişehir ile öğle saatlerinden sonra Sivas, Kayseri, Niğde ve Yozgat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve zamanla kar şeklinde olacak. Yağışların; bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve zamanla kar şeklinde olacak. Yağışların; öğle saatlerinden sonra bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, kuzeydoğusunda (Erzurum, Kars, Ardahan) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların; bölgenin güney ve batı kesimlerinde (Erzincan, Malatya, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Siirt, Şırnak ile Erzurum’un güney ve batı ilçelerinde) kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

By