Paz. Nis 28th, 2024

İstanbul’da fırtına ve kar yağışı etkisini gösterdi. Yağışın 3 gün sürmesi bekleniyor..

Sabah saatlerinde şiddetli rüzgarla birlikte etkili olan sağanak yağış, gece yarısından sonra yerini yoğun kar yağışına bıraktı. Kar nedeniyle İstanbul’un yüksek kesimlerindeki cadde ve sokaklar beyaza büründü.
İstanbul’da dün sabah saatlerinde başlayan rüzgâr ve yağmur, gece yarısından sonra yüksek kesimlerde yerini fırtına ve kar yağışına bıraktı. Kar özellikle Silivri, Çatalca, Avcılar, Büyükçekmece, Beylikdüzü gibi ilçelerde etkisini gösterdi. Yoğun kar yağışı nedeniyle sürücüler, kayganlaşan yolda hızlarını azatlmak zorunda kaldı.
Caddelerin beyaza büründüğünü gören bazı vatandaşlar ise saatin geç ve havanın soğuk olmasına aldırmadan dışarı çıktı. Çocuklar gibi eğlenen İstanbullular kar topu oynayıp, karın üzerinde kaydı. İstanbul’da çok nadir kar gördüğünü belirten Servet Kibar isimli genç, çok mutlu olduğunu ve kar oynayarak, çocukluğunu tekrar yaşadığını söyledi.
Devlet Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, pazartesi akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenen yağışın özellikle İstanbul genelinde ve yüksek kesimlerde etkili olması bekleniyor.
Öte yandan elverişsiz hava şartları nedeniyle Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) de alarma geçti. Buzlanma ihtimaline karşı tuzlama araçları ana ve ara arterleri sürekli tuzlayarak, muhtemel kazaların önüne geçmeye çalışıyor. İş makineleri de muhtemel olumsuzluklara karşı hazırda bekletiliyor.

By