Çar. May 1st, 2024

Anadolu Gençlik Derneği Aksaray Şubesi’nin düzenlediği Asr-ı Saadet Programı Aksaray Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Programa AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yaşar, AGD Aksaray Şube Başkanı İsrafil Aktürk ve binlerce Aksaraylı katıldı. Salona sığmayan Aksaraylılar programı dışarıda kurulan kapalı devre yayınla izledi. Program açılış konuşmaları ve Dünya Kur’an okuma birincisi Güney Afrikalı Abdurrahman Sadien’in muhteşem Kur’an tilavetiyle başladı. Peygamberimiz’in hayatının anlatıldığı Gül Sultan adlı sinevizyon gösterisi Aksaraylıları Asr-ı Saadet’e götürdü.

“İslam ülkeleri birleşmeli”

Gecede konuşan AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç, İslam dünyasının içinde bulunduğu parçalı yapıya değindi. İslam ülkelerinin imamesi kopmuş tespih taneleri misali bölük pörçük olduğunu söyleyen Tongüç, “Irkçı emperyalistler gözlerini mazlum İslam ülkelerine çevirmiş, her türlü zulmü uyguluyorlar. İşgal, soykırım ve çeşitli yöntemlerle kan gölüne çevirmiş durumdalar. Bu zulümlerin durması için Müslümanlara büyük görevler düşmektedir. Mazlumlar ayağa kalkmadan zalimler diz çökmez.” diye konuştu. İslam ülkelerinin D-8 çatısı altında güçlerini birleştirip zalimlere gereken cevabı vermesi gerektiğini söyleyen Tongüç, “İslam Medeniyetinin sönmez ve söndürülemez bir güneş olduğunu hep birlikte bütün dünyaya gösterme zamanı gelmiştir. İslam ülkeleri derhal, emperyalistlerle yaptıkları bütün işbirliklerine son verip bir ve beraber olmalıdırlar. Türkiye’nin öncülüğünde D-8’i yeniden ayağa kaldırmalıdırlar.” şeklinde konuştu.

“Efendimiz insanlığın özgürleşmesi için çalışmıştır”

Kutlu doğumunu andığımız Peygamber Efendimizin zulme ve haksızlıklara karşı hiçbir zaman boyun eğmediğini ifade Tongüç, “Sevgi ve merhamet Peygamberi olan Efendimiz, aynı zamanda özgürlük Peygamberidir. Bunu peygamberliğinden önce bir insan hakları kuruluşu olarak çalışan Hılfılfudul üyeliğinden anlamak mümkündür. O peygamberlik geldikten sonra da insanlığın özgürleşmesi için mücadele etmiştir. Zalimlere karşı daima hesap sormuştur. Hiçbir insanın sebepsiz yere zulüm görmesine tahammül etmemiştir.” dedi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen