Cts. May 4th, 2024

Pakistan, Youtube Engellenmesini Kısmi Kaldırdı
Pakistan, Popüler Video Paylaşım Sitesi Youtube’a Konulan Erişim Engellemesini Kısmi Olarak Kaldırdı. ‘Kutsala ve Dine Saygısız Materyallerin’ Linkleri İse Engelleri Olarak Kalacak. Pakistan, Youtube’daki Dine Aykırı İçeriklerinden Dolayı Siteyi Geçen Hafta Erişimini Kapatmıştı.

Pakistan, popüler video paylaşım sitesi Youtube’a konulan erişim engellemesini kısmi olarak kaldırdı. ‘Kutsala ve dine saygısız materyallerin’ linkleri ise engelleri olarak kalacak.

Pakistan, Youtube’daki dine aykırı içeriklerinden dolayı siteyi geçen hafta erişimini kapatmıştı. Ülkede, Youtube’dan bir önceki gün ise Facebook’a erişimi, online olarak başlatılan Hz. Muhammed’i (sav) çizme yarışması dolayısı ile süresiz olarak durdurulmuştu.

Enformasyon Teknolojisi ve Telekom Bakanı Başkanı Naguibullah Malik, “Biz Youtube’da sadece dine aykırı olmayan ve kutsala saygısız olmayan içeriklere erişimi kaldırdık.” dedi. Malik, Youtube engellemesinin bakanlığın kararı ile yapıldığını ifade ederken, Facebook yasağınının ise mahkeme kararı ile yapıldığını da belirtti.

Malik, “Biz sadece Facebook’un URL’sini engellemişti. Ama Yüksek Mahkemenin kararı ile sitenin tamamı engellendi.” dedi.

Facebook’un kapatılması ile ilgili bir sonrası duruşma ise 31 Mayıs’ta yapılacak.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen