Çar. May 8th, 2024

HAYLAZ ÇOCUK SONUNDA OYUNCU OLDU

TV dizileri kimi zaman yeni yıldızlar çıkartıyor kimi zaman da beyazperdede kendini kanıtlamış genç yetenekleri daha geniş kitlelere tanıtıyor. İşte Ezel dizisinde Ramiz Karaeski’nin gençliğini oynayan Ufuk Bayraktar da böyle biri..

 

Onun keşfedilme öyküsü de benzerine ancak filmlerde rastlanacak türden.

 

Şu sıralar çok izlenen bir TV dizisi aracılığıyla milyonlarca kişinin tanıdığı 1981 doğumlu Bayraktar, ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz’un keşfi…

Biraz haylaz bir çocukmuş Bayraktar. Lise sona kadar Gürsoy Koleji’nde okuyup sonra okuldan atılmış.

 

Ders sırasında hayallere dalarmış biraz da babasının maddi durumunun yerinde olmasına güvenip okumayı pek de düşünmemiş.

Demirkubuz, Bayraktar’ı babasının Cihangir’deki kahvesinde çalışırken fark etti.

Bir gün kahvede otururken de genç adamı yanına çağırıp “seninle konuşmak istiyorum” dedi ve hiç oyunculuk eğitimi almayan Bayraktar’ın kamera karşısındaki serüveninin başlangıcı da bu soru oldu.

 
O sırada askerde olan ancak hava değişimi için geldiği İstanbul’da kalıp askerliğinin son bir haftasını da öyle “geçiştirmeye” çalışan Bayraktar; önce korktu hiç tanımadığı Demirkubuz’dan “Beni zorla kışlaya geri götürecekler” diye. 

Ama sonra Demirkubuz’un oyunculuk teklifini duşunca şaşırdı.

 
Hayatında kamera bile görmeyen, mahallenin ‘bıçkın’ delikanlısı uzun uzun düşündü ve sonunda rolü kabul etti. Hem de “böyle de bir makara maceramız olsun” düşüncesiyle. 

Babası başlarda oun oyuncu olmasını istemese de sonunda Demirkubuz onu da ikna etti. Böylece Ufuk Bayraktar Zeki Demirkubuz’un yönettiği Bekleme Odası’yla kariyerine başladı.

Sonra yine Demirkubuz’un Kader filminde, bu kez başrolü oynadı. Bu rolü ona İstanbul Film Festivali’nde en iyi aktör, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Behlül Dal ödülü getirdi.

Bunu Nuri Bilge Ceylan’ın İklimler, Semih Kaplanoğlu’nun Yumurta, Ali’nin Sekiz Günü, Girdap gibi sinema filmlerinde ve Ayrılık adlı TV dizisinde oynadı.

Feo Aladağ’ın yönettiği Die Fremde (Ayrılık) adlı filmde Sibel Kekilli’nin canlandırdığı Umay karakterinin eşini oynadı.

Bu arada Ufuk Bayraktar’ın evli ve bir çocuk sahibi olduğunu da hatırlatalım.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen