Per. May 2nd, 2024

EZELİ REKABETTE 328. RANDEVU

Ezeli rakipler Beşiktaş ile Fenerbahçe, bugün yapacakları Spor Toto Süper Lig’de 2011’in ilk derbisiyle birlikte 328. kez karşı karşıya gelecek. İki ekip arasında 28 Kasım 1924 tarihinde, Fenerbahçe’nin 4-0 galibiyetiyle başlayan 87 yıllık ezeli rekabette, Fenerbahçe’nin galibiyet ve gol sayısında üstünlüğü bulunuyor. Bugüne dek yapılan 327 maçta Fenerbahçe122, Beşiktaş 120 galibiyet alırken, 85 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

Rekabette Fenerbahçe’nin toplam 442 golüne, Beşiktaş 413 golle karşılık verdi.

LİG MAÇLARI

Ezeli rakipler, 1959 yılından bu yana düzenlenen lig maçlarında ise bugüne dek 107 kez karşılaştı. Ligde geride kalan maçlarda, Fenerbahçe 38, Beşiktaş 35 galibiyet alırken, ezeli rakipler 34 maçta eşitliği bozamadı. Siyah-beyazlıların ligdeki toplam 115 golüne, sarı-lacivertliler 107 golle karşılık verdi. İki takım arasında ligde sezonun ilk yarısında Kadıköy’de yapılan maç Niang ve Guti’nin karşılıklı golleriyle 1-1 sonuçlandı.

SON DÖNEMDE FENERBAHÇE ÖNDE

Spor Toto Süper Lig’de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yapılacak maç öncesi ezeli rakiplerin aralarında oynadıkları son 10 karşılaşmada Fenerbahçe’nin galibiyetlerde 5 farkla üstünlüğü bulunuyor. Ezeli rakiplerin 7’si Süper Lig, 2’si TFF Süper Kupa, 1’i de Türkiye Kupası olmak üzere son 10 randevusunda Fenerbahçe 7, Beşiktaş 2 kez sahadan galip ayrılırken, bu süre sadece son randevu berabere sonuçlandı.

4’ü FB Şükrü Saracoğlu, 3’ü İnönü Stadı, birer tanesi de İzmir Atatürk, Köln Rhein Energie ve Atatürk Olimpiyat Stadı’nda olmak üzere yapılan son 10 maçta Fenerbahçe toplam 16, Beşiktaş ise 13 gol attı. Fenerbahçe, rekabetteki son 10 randevunun 9’unda gol atmayı başarırken, Beşiktaş ise 2 karşılaşmada suskun kaldı.

KADER ADAMLARI BOBO VE ALEX

Spor Toto Süper Lig’de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yapılacak derbi öncesinde her iki takımın mevcut kadrolarında rekabette en golcü isimler Alex ile Bobo. Fenerbahçeli Alex’in Beşiktaş’a 9, Beşiktaşlı Bobo’nun ise Fenerbahçe’ye 6 golü bulunuyor.

ALEX’İN BEŞİKTAŞ’A GOLLERİ

Fenerbahçe’de 7. sezonunu geçiren ve sarı-lacivertli futbol takımının tarihine altın harflerle geçen 34 yaşındaki Alex de Souza, Türkiye kariyerinde 19 kez forma giydiği Beşiktaş’a 9 gol attı.

BOBO’NUN FENERBAHÇE’YE GOLLERİ

Beşiktaş’ta 6. sezonunu geçiren 26 yaşındaki ”Bobo” lakaplı Deivson Rogerio da Silva, Türkiye kariyerinde şimdiye dek Fenerbahçe’ye karşı 14 maçta 6 gol attı.

ŞUBAT AYINDA BEŞİKTAŞ

Beşiktaş ile Fenerbahçe futbol takımları arasında yapılacak derbi öncesi şubat ayındaki karşılaşmalarda Beşiktaşın galibiyetlerde üstünlüğü göze çarpıyor. Ezeli rakipler, 87 yılda oynadıkları 327 maçtan 21’ini şubat ayı içinde yaptı. Şubat ayında geride kalan 21 maçta Beşiktaş 10, Fenerbahçe 5 galibiyet alırken, 6 maç da berabere bitti. Beşiktaş’ın toplam 19 golüne, Fenerbahçe 15 golle yanıt verdi. İki takım şubat ayında en son 2006 yılında karşılaştı. 26 Şubat’ta Kadıköy’deki lig maçı 2-2 bitti.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen