Cum. May 3rd, 2024

İşte Hıncal Uluç’un Sabah’taki köşesinde TRT ile ilgili yazısı:

TRT’nin ayıbı..

Verecek yanıtları olmayanlar, açıklamalarının sonunda çok ayıp bir yola baş vurdular..
90’lı yıllarda TRT’ye dışardan yaptığımız Tele Pazar’a ve doğrudan bana dil uzatmışlar.
TRT için bir efsane olan Tele Pazar’dan gocunanlar ve her zaman olduğu gibi bana saldırmak için fırsat kollayanlar, o zaman da hem kurumun içinde, hem de dışında vardı.. İğrenç yalanlar yazdılar, uydurdular.. TRT’de çiftlik kurduğumu ilan ettiler.. Milyarlar, milyarlar alıp, eşe dosta dağıttığımı ilan ettiler.
Sonunda ve Allahtan, Cumhurbaşkanı konuyu ve benzeri iftiralara uğrayan Uğur Dündar’ın durumunu Devlet Denetleme Kurumu’na havale etti. Bu ülkenin en saygın müfettişleri, denetçileri günlerce tüm evrakları ve tüm yayın bantlarını didik didik ettiler ve sonunda hem Uğur, hem de benim için bir Onur Madalyası olan raporlarını Köşk’e sundular.
O denetleme yapılmasa, o rapor verilmese yanmıştık asıl.. O zaman, bugünkü kötü niyetlileri susturmak hiç mümkün olmazdı.
Bana cevaplarını bu çirkin, bu ayıp ima ile bitirenler, o raporu aynen yayınlamak isterler mi acaba?. İnternet sitelerinde yerleri bol..
O zaman Tele Pazar’ın tüm maliyeti ile, gene ayni dönemde TRT dahil çeşitli kanalların ödedikleri paraların karşılaştırmasını yaparlar mı?.
“Hıncal Uluç ve arkadaşları o programı kabak çekirdeği parasına yapıyorlar” diyen zamanın TRT Genel Müdürü’nün sözlerini hatırlarlar mı?.
Tele Pazar, benim ve o harika ekibin gururudur.

TRT’ten 5 Şubat’ta yapılan yazılı açıklama:

KAMUOYU DUYURUSU

Geçmişte TRT’den nemalanıp bugün her dem TRT’ye vuranlar; siyah beyaz nostaljisi içinde “Zavallı TRT” deyip; zavallı hallerini sergileyeceklerdir!

05.02.2011 tarihli Sabah Gazetesi’nde, Hıncal Uluç isimli yazar, TRT’nin kendisine yazdığı tekzip metnini cevaplamak yerine, bilgi yanlışlarıyla dolu; kötü niyet taşıyan bir yazı kaleme almıştır.

İlgili yazarın, kendisine olmasa da okuyucusuna olan saygımızdan dolayı aşağıdaki kamuoyu duyurusunu yaparak; “bir yalan makinasını” deşifre ediyoruz…

TRT’Yİ, TELEVİZYON İZLEMESİNİ BİLENLER İÇİN GELİŞTİRİYORUZ

Yazarlıkta, tek malzemesi televizyon izlemek olanlar için TRT iyi bir kaynaktır.

Yayın teması farklı 14 televizyon kanalımız, oturduğu yerden kurum yöneten yazarları da fikir sahibi yapar!

Yeter ki bu tür yazarların, televizyon izlemeyi bilip; izlediğini anlama kapasitesi bulunsun.

TRT, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’nın yayınını büyük bir başarıyla sürdürmektedir ve günlük ortalama 12 saat yayın yapmaktadır. Gümüş madalya kazandığımız buz pateni yarışması TRT-AVAZ’dan canlı; diğer kanallarımızdan banttan yayınlanmıştır. Yine bu sporcularımız birçok kanalımızda röportaja çıkartılmıştır.

Müsabakaları yerinden izlemek bir yana televizyondan bile izleyemeyen bir zihniyete; TRT çalışanlarının Erzurum’daki fedakar çalışmalarını anlatmamız çok zor.

MAİL GELMEDİ, DEMEK; YALANIN TA KENDİSİDİR

Açıklama bana gelmedi deyip, hakaret eden yazara; mail kutusuna bakmayı öğrenmesini ya da -kamuoyuna açıklayabileceğimiz-, bizim mail gönderdiğimizi ispatlayan bilimsel doneleri incelemesini tavsiye ederiz.

Yine “TRT gelmedi demedim”, diyen birisinin kendi yazısındaki “Gelmeyen kimdi biliyor musunuz, Sayın Erdoğan?. TRT!. Türkiye Radyo Televizyonu yani” satırlarını görmemesini de kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

TRT’DEN NEMALANLAR, TRT VERGİLERİNİ HATIRLADILAR

Hıncal Uluç isimli yazar, okuyucusuna sürekli TRT’nin kendisinin vergileriyle işlediğinden dem vuruyor. Tek bir programı 99 bölüm uzatan ve 10 yıl öncesinin rakamlarıyla TRT’den hatırı sayılır ücretler alırken (kendisi bu paraya yazılarında “çekirdek parası” diyor.) Türk Halkı’nın vergileri niçin gündeme gelmiyordu?

Hıncal Uluç’un ne kadar vergi verdiğini bilmiyoruz ama; vergilerle işleyen bir kurumdan ne kadar “kazanç elde ettiğini” biliyoruz!

TRT, geçmişin peşkeşlerine son verdi ve son iki yılda ülkemizin parlayan yıldızı oldu.

ZAVALLI OLAN, GERÇEKLERİ GÖRMEYENDİR

Türkiye içinde onlarca ödül alan yurt dışındaki tüm yayıncı birliklerinde yönetime giren TRT, izlediğini anlayanlar; anladığını aktarabilenler için büyümesini sürdürecek ve pek yakında TRT-SPOR kanalını açarak, kötü niyetlilere “rahatsızlık vermeye” devam edecektir.  

Geçmişte TRT’den nemalanıp bugün her dem TRT’ye vuranlar da; siyah beyaz nostaljisi içinde “Zavallı TRT” deyip; zavallı hallerini sergileyeceklerdir!    

Haber7

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen