Çar. May 1st, 2024

Hollywood Mardin’i keşfe çıktı

”Hayalet Sürücü-2” filminin yapımcıları, yeni bir film için Mardin’de incelemelerde bulundu.

”Hayalet Sürücü-2” filminin yapımcılarından ABD’li Manu Gargi, Türk yapımcı İlhan Kızılkaya ile birlikte geldiği Mardin’de, Vali Hasan Duruer’in verdiği yemeğe katıldıktan sonra kenti gezdi.

Vali Duruer’in de yer aldığı kent gezisinden sonra gazetecilere açıklama yapan Amerikalı yapımcı Gargi, Mardin’e hayran kaldığını belirtti. Mardin ile ilgili çok şey duyduklarını ve merak ettiklerini kaydeden Gargi, şunları söyledi:

”Mardin ile ilgili bir çok fotoğraf gördük. Kendimiz gelip görmek, bazı çekimlerde bulunmak istedik. Bir projemiz var, Mardin’le ilgili değil ama Mardin’de çekmeyi düşünüyoruz. Bir aksiyon filminin bir bölümünü Mardin’de çekmeyi planlıyoruz. Tabi ki düşündüğümüz büyük artistler var bu aksiyon filminde. Çok büyük aktörler var ama şu anda isim veremeyeceğiz. Yalnız büyük aktörler oynayacak. Nicolas Cage şu anda filmin devamını çekmek için Romanya’da. Yalnız burayı görmeyi çok arzuladığını ve tekrar gelmeyi istediğini biliyorum. Turistik bir gezi için Mardin’e gelmek istediğini biliyorum.”

Vali Hasan Duruer de bir film çekimi için Hollywood yapımcıları tarafından tercih edilmesinin, Mardin’in tanıtımına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Nicolas Cage’in bir süre önce Türkiye’ye gelerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile görüştüğünü anımsatan Duruer, ”Başbakanımız ve Kültür Bakanımız kendisini Mardin’e yönlendirdi. Mardin’den çok etkilendiğini söylediler. Burada bir film çekmeyi düşünüyorlar. Yaklaşık 300 kişilik bir grupla ve 3 aylık bir süre ile film çekmeyi düşündüklerini ifade ettiler. Temenni ederiz bu filmde Nicolas Cage gibi önemli aktörler de oynar. Mardin’in büyüleyici havasını Amerika keşfetti. Şimdi herhalde Türkiye’de film platosu olacaksa bu en güzel Mardin olur diye değerlendiriyorum. Kaldı ki görsel kirliği ortadan kaldırdığımız zaman her taraf tabi bir plato haline gelecek diye değerlendiriyorum.”

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen