Cts. May 4th, 2024

CHP’nin Van’da düzenlenen ”Siyasette Başarı Kriterleri” çalışma toplantısına katılan Kemal Kılıçdaroğlu, Bahçesaray ilçesinde ”terör mağduriyetinden doğan tazminatlarını alamadıklarını” iddia eden bir grup vatandaşla görüştü.

Edremit ilçesindeki Merit Şahmaran Otel’de düzenlenen basına kapalı toplantıya bir süre ara veren Kılıçdaroğlu, otelde Bahçesaray’dan gelen vatandaşların sorunlarını dinledi.

Terör mağduriyeti nedeniyle doğan tazminatlarını alamadıklarını ileri süren vatandaşlar, taleplerinin yetkililer tarafından dikkate alınmadığını ve kendilerinin neredeyse ”terörist” ilan edildiklerini ileri sürdüler.

Kılıçdaroğlu, vatandaşların iddialarını dinleyerek, partisinin salı günü TBMM’de yapılacak grup toplantısında konuyu gündeme getireceğini, milletvekillerinin de araştırma önergesi ile gündemde tutacaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu’na teşekkür eden vatandaşlar ”Sen bizim sorunumuzu dile getir, söz, sandıkta da biz sana hediyeni vereceğiz” dediler.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, hak arayan hiç kimsenin terörist ilan edilemeyeceğini ifade ederek, ”Elbette ki sıkıntıları varsa, hak arıyorlarsa idarede de mahkemede de arayacaklar. Hiç kimse hiç kimseyi terörist ilan edemez. Siyasi otorite de kimseyi terörist ilan edemez. Bu ülkenin vatandaşısınız, ikimiz de eşit haklara sahibiz. Ne senin fazla hakkın var, ne benim fazla hakkım var” diye konuştu.

AA

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen