Cts. May 4th, 2024

Dunham, InStyle Home dergisine, küçük bir odayı en iyi şekilde değerlendirme önerilerinde bulundu.

ÖNCE ODANIN İŞLEVİNİ BELİRLEYİN

Bir alanı dekore etmeden önce, işlevini düşünün. Bu yer; bir yatak odası mı, yoksa çalışma odası mı olacak? Dikkatle odanın ölçülerini alın. Küçük alanların esneme payı fazla olmadığı için net oranları almanız önemli.

Almazsanız, boyu 2 cm uzun ya da kısa gelen bir kanepeyi yerleştiremezsiniz. Ölçüleri yazarak bir kat planı çıkarın (us.mydeco.com/design sitesinin ‘üç boyutlu oda tasarlama’ uygulamasını deneyebilirsiniz) veya mobilyaların yerlerini mavi boyacı bandıyla işaretleyebilirsiniz.

DUVARLARI DEĞERLENDİRİN

Duvar panelleri, vitrinler ve kitaplıklar, fazla mobilya kullanmaya gerek kalmadan küçük odalara karakter kazandırırlar. Panel sistemleri pahalı olmak zorunda değil. Bir duvara, odanın kalabalığını alacak pek çok eşyanızı yerleştirebileceğiniz bir raf düzeni yaptırabilirsiniz. Böylece odayı, aynı zamanda çalışma odası olarak da kullanabilirsiniz.

BÜYÜK HALI DAHA İYİ

Mantığa aykırı gibi gelebilir ama küçük odalar, büyük halılar ile daha gösterişli bir havaya bürünür. Çünkü küçük halılar, küçük odalarda iyice ufak görünürler ve değersiz dururlar. Ya yerinizin ölçülerine göre bir halı kestirin ya da odanın ortasına, dört duvarla da arasında 24 santimetre boşluk bırakacak şekilde bir kilim yerleştirin. Uyumlu bir görünüm için duvar renginizi halının baskın renklerinden seçin.

RENK VE DESEN SEÇİMİ YAPARKEN…

Fazla penceresi olmayan ve ışık almayan odalara romantik bir hava katmak için koyu renkli bir boya veya zemini zengin renkli desenler seçin.

Oda doğal bir ışık alıyorsa, mekana derinlik katmak için beyaz zemin üzerine grafik motifli bir desen tercih edin.

Geometrik desenler, çizgiler genellikle hem kadınlara hem de erkeklere uyar. Bu desenler, desenden kaçınanlar için de iyi bir alternatiftir.

Manzaranız var mı? Dışarının fotoğrafını çekin ve yanınızda taşıyın. Uyumluluk için resimdeki tonlardan seçim yapın.

DOĞRU AYDINLATMA

Sıcak bir ortam yaratmanın yollarından biri de, kullanışlı bir aydınlatma seçmekten geçiyor. Tavana asılan aydınlatmalardan uzak durun. Masa lambası, çerçeve aydınlatması gibi aydınlatmalar, daha davetkardır. Bu yöntem, küçük alanlarda gizem ve mucize yaratır. Ayrıca, ayarlanabilir aplikler, hem fazla yer tutmazlar hem de her daim kullanılabilirler.

GENİŞ KOLTUK TERCİH EDİN

Odanın odak noktası olacak geniş ve ayarlanabilir bir koltuk veya yatak tercih edin. Ayarlanabilir olanları, istediğiniz her yere kolaylıkla yerleştirebilirsiniz. Klasik bir kahve sehpası kullanmaktan kaçının. Onun yerine bir ‘ottoman’ seçerek ayaklarınızı rahatça uzatabilirsiniz.

FAZLA EŞYAYA ÖLÜM!

Bu çok bilindik bir kural ama tekrarlamaya değer: Çok fazla eşya, odayı olduğundan daha küçük gösterir. Masa saatlerini, vazoları ve dergileri raflara, sanat ve moda kitaplarını ise hasır bir sepete veya kapaklı bir kutuya yerleştirin.

ETKİYİ ARTIRIN

“Uzun, dört kollu bir yatak, tek parça ile göz alıcı bir yatak odası yaratmanızı sağlar.”

Sabah

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen