Çar. May 8th, 2024

Çin’in başkenti Pekin’de bir internet kafede gerçekleşen olayda, üç gün üç gece hiç uyumadan, az yemek yiyip, az su içen kişi, komaya girip öldü. Otopsi sonuçlarına göre ölüm sebebi, “aşırı su kaybından kaynaklanan kalp krizi” olarak belirlendi.


Uzmanlar bu konuda hakkında neler dedi? İşte yorumlar…

Ölüm

Bu kişi, bilgisayar ve konsol oyunlarına, her ay ortalama 1200 dolardan (yaklaşık 1800 TL) fazla para döküyordu. Sosyal hayatı olmayan ve ailesi dahil herkesi kendinden uzaklaştıran merhum, sonuçta komaya girdi ve tüm müdahalelere rağmen hayata döndürelemedi. Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net bu konudaki uzman görüşlerini biraraya getirdi. Peki oyunlar gerçekten insanları öldürüyor mu?

Bağımlılık

Geçtiğimiz sene içerisinde, yalnızca Çin’de, yüzden fazla kişi “aşırı su kaybı” nedeniyle hastahaneye kaldırıldı. Kimi tansiyon, kimi kalp, kimi de başka fiziksel sorunlarla uğraşmak zorunda kaldı. Üçünün de ortak noktası aynıydı: Oyunun başından kalkmadan, fiziksel ihtiyaçlarını unutarak, sanal alemlerde kaybolmak.

Uzmanlar, konuyu uzun süredir derinlemesine araştırıyor. Amerika’da rayting rekorları kıran Law and Order: Special Victims Unit adlı popüler dizide bile olaya değinildi. İlgili dizide, bir suçlu, cinayet sebebi olarak “oyunları” gösteriyordu.

Bilgisayar oyunları bağımlılık yapıyor mu? Şiddet eğilimlerine yol açıyor mu? Yoksa oyunları suçlamak popülist ve anlamsız bir yaklaşım mı?

Sizce oyunlar yasaklanmalı mı?

(ShiftDelete.Net )

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen