Per. May 2nd, 2024

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İskeçe’nin Şahin köyünde Türkler tarafından tekbirlerle karşılandı.

Davutoğlu, Dışişleri Bakanı olarak ilk kez resmi bir ziyaret gerçekleştirdiği Yunanistan’da gezisinin Batı Trakya ayağında geldiği Şahin köyünde Dedeagaç ve Gümülcine’den de gelenlerin aralarında bulunduğu kalabalık grup tarafından karşılandı.

”Şahin seninle gurur duyuyor” sloganlarının atıldığı karşılama sonrası köyde bir süre yürüyen Davutoğlu’na köylü kadınlar evlerinin balkonlarından karanfiller attı.

Davutoğlu’nun gelişi dolayısıyla köy meydanında tekbir getirilerek kurban kesildi.

Kurulan tören alanında Davutoğlu’nun kürsüye davet eden Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Çukal ”Dünya siyasetinde öncü bir siyasi şahsiyeti Balkanların kalbi olan Şahin Köyü’nde ağırladıklarını” belirterek, Davutoğlu’nun anavatanları Türkiye ile vatanları Yunanistan arasındaki ilişkilerin düzeltilmesinde büyük rol oynadığını ifade etti.

Köy halkının alkışlarıyla kürsüye gelen Bakan Davutoğlu, ”Balkanların yüreği, vicdanı ve engin hoşgörüsünün kalbi Şahin Köyü’nün yiğit insanları” diyerek selamladığı köy halkına Anadolu insanının Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan REcep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirdiğini söyledi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen