Çar. May 1st, 2024

Onur Konuralp’in haberi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, odatv Ankara muhabiri İklim Bayraktar’ın iddiaları ve bu iddialar çerçevesinde gelişen olayları, “Bu bir AKP senaryosu. Hiç endişem yok.” diye değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, Ak Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ’ın “Namuslu bir Genel Başkansan, AK Partili yöneticinin ismini açıkla” sözlerini de sitemle karşıladı. Kılıçdaroğlu konuyla ilgili şunları söyledi:

“İlk gün söyledim. Eğer bizimle görüşmede bir ses bandı varsa bunu kaydı alan açıklamalıdır. Bana gelinmiştir. Bir AKP’li üst düzey yöneticiyle ilgili adresler de verilerek iddialarda bulunulmuştur. Ama kaydı alan ben değilim. Bu açıklamayı benden isteyeceklerine neden banda alan açıklasın demiyorlar. Niye buna cesaret etmiyorlar. Savcı emirlerinde. Bunlar çok ciddiye alınacak şeyler değil. Ergenekon’la da ne ilgisi var? Bu bir AKP senaryosu hiç endişem yok. Çünkü özel hayatı da ilgilendiren ve gizli kalması gereken tapeler, bilgiler, belgeler iktidar yanlısı gazetelere servis ediliyor.

Biri ‘bana sulandı’ demiş

Kim bu servisi yaptı? Niye kimsenin aklına soruşturma yapmak gelmiyor. Savcı görevini yapmıyor bu konuda suç işliyor yani. Bu bilgiler sızdırılıp dururken savcının görev yaptığına kim inanır. Oysa HSYK ve Adalet Bakanlığı buna bir dur demeli. Gidiş hukuk devletinden uzaklaşmadır.
Bu tür haberler ve bilgi sızdırmalarla AKP bilinçli olarak gündemi saptırıyor. Çocuğuna yemek veremeyen kadın intihar ediyor. 4 kadın intihar ediyor. Gündem konusu yapılmıyor. Biri çıkmış ‘biri bana sulandı’ demiş. Bunlarla uğraşıyorlar. Magazin gazeteleri de değil ciddi gazeteler. Dediğim gibi bunlar yazılıp çiziliyor ama AKP’nin tepe noktalarında bir isimden söz ediliyor, adres de veriliyor ses yok. CHP’ye gelince vur abalıya, AKP’ye gelince ‘aman başımız belaya girer’ anlayışı. Bu mu demokrasi?“

Deniz Baykal’a konuyla ilgili neden bilgi vermediği sorusuna da “Allah aşkına ciddiye alınacak bir konu değil ki. Ne bilgisi vereyim.” diyen Kılıçdaroğlu, Mustafa
Balbay’ın CHP adaylığı konusunda da kişisel kararının söz konusu olamayacağını, konunun Parti Meclisi ve MYK’da görüşüleceğini belirtti.

Taziye sofrası

Mardin’de CHP Kadın Kolları tarafından ’Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, temaslarını tamamladıktan sonra önceki gece, ’Bekiro aşireti’nin önde gelen ismi Ömerli İlçe Belediye Başkanı CHP’li Yılmaz Altundağ’ın ölen kuzeninin taziyesine katıldı. Kılıçdaroğlu, okunan Kuran-ı Kerim’den sonra dua etti, yer sofrasında yemek yedi. Ağırlıklı olarak kuzu dolması ve içli köfte yer alan sofranın başına bağdaş kurarak oturan Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanı Yılmaz Altundağ’dan ilçenin durumuyla ilgili bilgi aldı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen