Çar. May 1st, 2024

28 Şubat Demirel’in Eseridir

28 Şubat Demirel’in eseridir
İçişleri eski bakanı Beşir Atalay “28 Şubat süreci Süleyman Demirel’in eseridir.” dedi.

Beyaz Tv ekranlarında 12 Haziran seçimleri nedeniyle Ferda Yıldırım’ın hazırlayıp sunduğu “Oy pusulası” adlı programın konuğu İçişleri eski bakanı Beşir Atalay’dı. Kırıkkale’den yapılan özel canlı yayında, Beşir Atalay gündeme dair çok önemli açıklamalarda bulundu.

28 ŞUBAT DEMİREL’İN ESERİ

Beşir Atalay, siyasi dönemlerde müdahalelere yakından tanıklık ettiğini ifade ederek “Müdahaleleri yaşadığım 2 dönem var. 12 Eylül ve 28 Şubat’ı yakinen yaşadım. Bütün bu müdahalelerde Süleyman Demirel milletin oyunu emanet almıştı. Bir yandan da bu emaneti çabucak teslim eden yok eden bir konumda olmuştur. 28 Şubat süreci de Süleyman Demirel’in eseridir. Çünkü o dönemde Süleyman Demirel Milli Güvenlik Kurulu başkanıydı.” diye konuştu.

HERKES RAHAT OLSUN

Ferda Yıldırım’ın YGS’ye ilişkin sorularını yanıtlayan Beşir Atalay, hiç kimsenin haksızlığa uğramadığını ifade ederek “Bu süreci hep birlikte izledik. Yargıda bu konuyla ilgili bir karar verdi. Yargı burada bir usulsüzlük yok dedi. Bu bizim için çok önemliydi. YÖK ve ÖSYM bağımsız kuruluşlardır. Orda olup bitenden hükümet suçlandığı için cevap vermek zorunda kalıyoruz. Hiç kimse haksızlığa uğramamıştır. Öğrenci ve veliler rahat olsun en ufak bir sıkıntı yok. Ama ÖSYM’nin ve YÖK’ün süreci yönetiminde sıkıntıları olmuştur.” dedi.

ÇARESİZLİK İÇİNDELER
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bakan Hayati Yazıcı’nın ÖSYM Başkanına mail attığı şeklinde ki iddialarına da yanıt veren Atalay “Bir bakan böyle bir yöntemle bir talepte bulunmaz. Belli ki ÖSYM’de sorunlar var. Bir bakan açık bir şekilde ÖSYM başkanına mesaj atabilir mi açık açık. Bunların kurgu olduğu belli. CHP işini gücünü bırakmış, bundan medet umuyor. Bu iftiralarla siyaset yapıyorlar, onlar bir çaresizlik içinde” diye konuştu.

AK PARTİ’DEN KORKUYORLAR
Son günlerde yaşanan terör saldırılarına da değinen Atalay “Her seçimden önce terörün ortaya çıkma söz konusu .Seçim ortamını bulandırmak için yapıyorlar bunu. Türkiye huzurlu bir seçime gidiyor ve bunu birileri istemiyor. Ak Parti’nin başarılı bir kampanyası var ve Ak Parti’nin başarıyı yakalayacağı biliniyor. Ak Parti iktidar olduğundan ilk yapacağı iş yeni bir anayasa çalışması . Birilerinin bundan çok korkusu var. Bu anayasa ile statükonun umudu sona erecek. Ülkemizde terörle beslenen siyasiler var.” dedi.

KONUDAN KONUYA ATLIYOR

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun mitinglerde ki söylemlerine de atıfta bulunan Beşir Atalay “CHP’nin mitinglerine bakın. Konudan konuya atlıyor. Bir kısmı yalan, bir kısmı hiç bilmiyor. Geçenlerde Konya’da hızlı treni getireceğim dedi. Hızlı tren seferleri Konya’da zaten başladı. Bunlar sonucu beklemeden, acele ile neyi kullanırız onun telaşı içindeler.” diye konuştu.

MHP VE CHP İLE MİLLET İFLAH OLMAZ

MHP ve BDP’nin politikası ile bu memleketin yönetilemeyeceğini ifade eden Atalay “Bu politikalarla bu memleket iflah olmaz. Sadece kardeş kardeşe düşman olur. Bölünme dediğimiz işte budur. Biz bunu önlemeye çalışıyoruz. Ak Parti’nin istediği bütünlüğü sağlamaktır.” dedi.

BİZİM GÜNDEMİMİZDE KASET YOK

Seçim ortamında projelerin konuşulması gerektiğini ifade eden Atalay “Biz hedefimizi 2023 vizyonumuz olarak ortaya koyduk. Biz kasetle ilgili konuşmalardan rahatsızız. Biz kaset siyaseti ile uğraşmak istemiyoruz. Bizim çok işimiz var. Ama eninde sonunda gelip bizi suçluyorlar. Bizde bir anlamda bu suçlamalara cevap vermek zorundayız. CHP’de ki kasetler kime yaradı? Kemal Kılıçdaroğlu’na yaradı. CHP’de kaset iç hesaplaşmanın ürünüdür. MHP’de de bunlar yaşanacaktır. Ama utanmadan peşinen iktidarı suçluyorlar. Bu kasetler için özel hayattır diyorlar ama ne kadar utanç verici olduğunu artık görmeliler. Bahçeli’nin kaset skandalıyla ilgili dava açmaması da enteresandır. Bizim gündemimizde bunlar yok.” dedi.

OKYANUS ÖTESİ YERİNE KENDİNE BAKSINLAR

Bahçeli’nin kasetle ilgili Ak Parti ve Cemaati suçlamasını da yanlış bulduğunu ifade eden Beşir Atalay “MHP’nin tavrını sorumsuzca görüyorum.Kasetle ilgili bazen iktidarı bazen de cemaati suçlamasını sorumsuz bir davranış olarak görüyorum. Bizi suçlayacaklarına kendi adamlarına ve bu kasetlerin özüne baksınlar. Okyanus ötesini suçlamak insafsızlıktır, yanlıştır.” diye konuştu.

CHP STATÜKOYU TEMSİL EDER

CHP’nin statükoyu temsil ettiğini dile getiren Atalay “CHP çok köklü bir geleneği, bir statükoyu temsil eder. CHP’nin değişimi çok zor. Kılıçdaroğlu’nun CHP’yi değiştirmeye gücü yetmez. CHP köklü ve statükonun savunucusu bir partidir. Ben CHP’de söylenildiği gibi bir değişim görmüyorum.” dedi.

MİLLETİN ANAYASASI OLACAK
Yeni anayasa hakkında da görüşlerini söyleyen Atalay “Sivil anayasamızı yapabilmemiz için bu seçim çok önemlidir. Yeni anayasada en azami mutabakatı sağlarsak, milletin anayasası olur. Herkes bu konuda çalışma yapsın ve meclis çalışması başlayınca o mutabakat orda sağlansın. Kimse bahane uydurmasın. CHP ve MHP bahane uyduruyor mutabakata girmemek için . Sonra yeni anayasadan korkup kaçacaklar. Çünkü yeni anayasanın özü insan olacak. Milletle bütünleşecek anayasayı onlar istemiyor” dedi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen