Per. May 2nd, 2024

İnternette Yasak Yok

İnternette yasak yok
BDK Başkanı Tayfun Acarer, “22 Ağustos’tan sonra da DNS ayarlarının değiştirilmesiyle ilgili şu anki durum devam edecek” dedi.

NTV ekranlarında Banu Güven’in hazırlayıp sunduğu ‘Artı’ya katılan BDK Başkanı Tayfun Acarer, internete ki sansür iddialarına yanıt verdi. Bazı hususların anlaşılmadığını ifade eden Acarer “İsteyen şu anda ki mevcut profil devam edebilecek, dileyende güvenlik paketine geçebilecek.” diye konuştu.

Paketlerin içeriğiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Acarer, yurt içi pakete dikkat çekti ve zaten yasaklı sitelerin ağırlıklı bölümünün yurt dışı kaynaklı olduğunu bildirdi.

ABONENİN KENDİ İSTEĞİ ÖNEMLİ
Türkiye’de 9 milyon internet abonesi olduğunu söyleyen Tayfun Acarer “Anlaşılmayan hususlar var. Şu an 9 milyon civarında internet abonesi var ve bunlar mevcut standart profildeler. 22 Ağustos’tan sonra mevcut profile ilave olarak güvenli internet profili getiriliyor. Abonelerin hepsi güvenli internet profiline alınacak diye bir şey yok. Şu an mevcut profilde olanlar isterlerse güvenli internet profiline geçebilecek ve burada abonelerin kendi isteği önemli.” dedi.

DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK

İnternet abonelerinin dilediği mevcut profilde internet kullanımına devam ettiğini ifade eden Acarer “Şu hususun altını çizmek istiyorum. Şuanki ne ilave bir alternatif getiriliyor yani şu ankini kullanabilirsiniz ama isterseniz güvenli profile geçebilirsiniz diyoruz. 4’e ayırma ve birini seç deme gibi bir durum yok. Bu uygulama hiç olmasaydı şu anki uygulama devam edecekti .22 Ağustos’tan sonra bir abone ben güvenli profile geçmek istemiyorum derse mevcut durumu devam edecek. Değişen bir şey yok ki. Abone herhangi bir hareket yapmazsa mevcut durumuna devam edecek.” şeklinde konuştu.

BEYAZ GAZETE

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen