Cum. May 3rd, 2024

Ağustos ayı art arda ilklere sahne olurken Başbakan Erdoğan da, 4 yıl aradan sonra GATA’daki mezuniyet törenine katıldı.


Ağustos ayı art arda ilklere sahne olurken Başbakan Erdoğan da, 4 yıl aradan sonra GATA’daki mezuniyet törenine katıldı. Başbakan Erdoğan, Nejat Uygur olayından bu yana GATA’daki törenlere gitmiyordu.

Yüksek Askeri Şûra’da ve Milli Güvenlik Kurulu’nda oturma düzeni değişikliğinin ve bugünkü 30 Ağustos Zafer Bayramı tebriklerini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “başkomutan” sıfatıyla kabul edecek olmasının ardından, 27 Nisan muhtırası da dün sabah Genelkurmay’ın internet sitesinden kaldırıldı. Hükümet ordu ilişkilerindeki normalleşmeye bir katkı da Başbakan Erdoğan’dan geldi. Kasım 2007’de TSK Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi gören sanatçı Nejat Uygur’u ziyaret etmek isteyen eşine, başörtüsü nedeniyle izin verilmemesinin ardından GATA’daki törenlere katılmayan Başbakan Erdoğan, dün 4 yıl aradan sonra GATA’daki mezuniyet törenine katıldı. Erdoğan, resmi bir açıklama yapmasa da geçen yıl olayı, “Bunun yapılmasına müsaade eden irade dürüst davrandı, özgürlükçüdür diyebilirmiyiz? Bu tür zihniyetler de bir gecede değişmiyor. Bir zaman alacak. Ama bütün mesele hep birlikte bu mücadeleyi vermemiz gerekiyor. Sayın Özal’a yapılanlarla, o günkü gazetelere baktığımda aynı şeyler şimdi de yazılıyor” sözleriyle eleştirmişti.

ÜRDÜNLÜ ANNEDEN ZILGIT

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de katıldığı törende, Ürdünlü Ali Abu Anzeh’in diploması verilirken, tribündeki annesinin çektiği zılgıt, Başbakan Erdoğan başta olmak üzere konukları güldürdü.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen