Cts. May 4th, 2024

Havalar soğuyacak mı?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Artvin, Amasya, Tokat, Adıyaman, Gaziantep, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye ile Mersin’in iç kesimleri kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Yağışların; Trabzon, Rize, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacak, mevsim normalleri civarında seyredecek.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette; Marmara’nın güneyinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ’DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Trabzon, Rize, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgarın; bölgenin güneyinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-40 km/saat) esmesi bekleniyor

EGE: Az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgarın; Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla doğusu parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye ile Mersin’in iç kesimleri kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Amasya, Tokat ve Artvin çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Trabzon, Rize, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ve batı kesimleri (Erzurum, Ağrı, Kars, Ardahan, Iğdır, Tunceli, Bingöl, Muş, Elazığ, Malatya) kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla batısı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Adıyaman ve Gaziantep çevreleri kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen