Cts. May 18th, 2024

Karayılan: Artık İran sınırında PKK olacak

Terör örgütü PKK yöneticilerinden Murat Karayılan, örgütün İran’daki uzantısı PJAK’a yönelik operasyonların İran tarafından durdurulduğunu belirterek, “Eğer, İran saldırılarını tekrar başlatmazsa tarafımızdan saldırı olmayacak” dedi

Karayılan, PJAK militanlarının geri çekildiğini ve İran sınırına yakın bölgelere PKK güçleri yerleştirmeye başladıklarını açıkladı.
Örgüte yakın Fırat Haber Ajansı’na konuşan Karayılan, İran’ın PJAK’a yönelik operasyonlarının amacının “Kandil’i işgal etmek” olduğunu söyledi. ABD’nin de operasyonlara “dolaylı destek” verdiğini savunan Karayılan, 2 hafta süren çatışmaların son bir haftadır azaldığını kaydetti.
Karayılan şunları belirtti: “Kandil alanında ve yine daha değişik alanlarda artık sınır üzerinde PJAK olmayacaktır. Bu İran’ı yeni bir saldırıya tahrik etmemek için tek taraflı olarak alınmış bir tedbirdir ve umarım İran tarafından da dikkate alınacaktır. Bu aşamadan sonra İran tekrar saldırılarını başlatırsa, artık sadece PJAK değil, PKK olarak devreye girmek durumunda kalacağız.”
Karayılan Suriye konusunda da şunları söyledi: “Başbakan Erdoğan’ın ‘Suriye bizim iç sorunumuzdur’ demesi, adeta Suriye’ye müdahale edebileceği sinyalini veren bir tehdit konuşması olmuştur.”
Karayılan, 1998’de dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in Meclis’te yaptığı konuşmayı hatırlatarak, Erdoğan’ın yaptığı konuşmanın Demirel’in konuşmasına benzediğini, Suriye’nin farklı gerekçelerle tehdit edildiğini öne sürdü.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen