Çar. May 1st, 2024

Rasim Ozan Kütahyalı: ‘Koşaner Paşa’nın Tavrı Yakışmadı’Rasim Ozan Kütahyalı: ‘Koşaner Paşa’nın tavrı yakışmadı’
Sabah ve Takvim Gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı “Başbakan emredecek, generaller hizaya gelecek” sözünü yineleyerek, 29 Temmuz’un bu anlamda bir milat olduğunu söyledi.

Beyaz Tv’de ekranlarında yayınlanan Basın Kulisi’nde haftanın gelişmelerini değerlendiren gazeteci-yazar Rasim Ozan Kütahyalı, Yüksek Askeri Şura öncesi emeklilik kararı alan generallere yükledi. TSK’nın sivil iradeye karşı bugüne kadar olan ki tavrını eleştiren Kütahyalı “ 29 Temmuz bunun miladıdır. Bu yeni bir şey mi? Hukuken yeni bir şey değil. Hukuken zaten Başbakan , generallerin amiriydi. Fakat bu durum fiilen Türkiye’de böyle değildi. Başbakanlar generallerden korkardı. Mesut Yılmaz zamanında açıklama bile yapamazdı. Üstelik o korktuğu general Genelkurmay Başkanı bile değildi.” dedi.

GENELKURMAY BAŞKANINA YAKIŞMADI
Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının emeklilik kararı almasının arkasında tutklu bulunan generallerin terfi ettirilmesi talebi olduğuna dikkat çeken Rasim Ozan Kütahyalı “29 Temmuz’da diyorlar ki 43 tutuklu generale diyorlar ki ‘terfi ettireceğiz’ Başbakan ve Cumhurbaşkanı da diyor ki ‘ettiremezsiniz böyle olmaz. Emekli edilmesi lazım bunların, bunlar bizim siyasi kararımızdır. ‘ Direniriz, direnmeyiz diye bir şeye girmek, zaten bence adam gibi ciddi bir orduya yakışan bir durum değil. Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner’in tavrı, bir Genelkurmay Başkanına yakışan tavır değil. Ve bunu şöyle söylemiz lazım; Bir çok Türk subayımız ve generalimiz şöyle söylüyor; ‘Bir sivil otoriteye itaat etmek, onur dışıdır, askerlik şerefine aykırıdır’” dedi.

BAŞBAKANA SAYIN BİLE DEMİYORLARDI
Generallerin Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı’na ‘sayın’ diye hitap etmediklerini hatırlatan Kütahyalı “2003’ün Nisan ayında bir komutan MGK’da Başbakan’a sayın demiyor ‘ve başbakan’ diyor. Başbakanda diyor ki “Bu kişi kalkıp sayın Başbakanım demedikçe, ben burada konuşmuyorum. Yoksa biz buradan gideriz.’ diyor. O komutanda ‘sayın başbakanım’ demek zorunda kalıyor. Alışmışlar ama Başbakan öyle değil. 2003’ten bu yana gelen çekişme bu noktaya gelmiştir. Olması gereken budur. Eğer Başbakan’ı beğenmiyorsanız, Ak Parti muhalifi iseniz parti kuracaksınız. Başbakan’ın emrinde bir devlet memuru iken, Başbakan’a hakaretler, Başbakan’a bağlı bir kurum olan Genelkurmay Başkanlığı’nda yapılıyor.” diye konuştu.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen