Çar. May 1st, 2024

Şamil Tayyar’dan Taraf’ın Manşetine Yorum

Ak Parti’li gazeteci vekilden Taraf’ın manşetine yorum
Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Taraf Gazetesi’nin generallerin istifası sonrası attığı “Daha karpuz kesecektik” manşetini abartılı bulmadığını söyledi.

Bugün Tv’deki Temsilciler Meclisi programına konuk olan AK Parti Gaziantep Milletvekili Eski Temsilciler Meclisi Mensubu Şamil Tayyar, “Eskiden beri TSK’da siyasi iktidarla bir çatışma halinde istifa mekanizmasının çok etki yaratacağı varsayılıyordu. Ama artık Türkiye değişti. Artık bu tür olaylar ancak esprisi konusu olabiliyor. ” dedi.


Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ve kuvvet komutanlarının istifalarının masaya yatırıldığı programda Şamil Tayyar “ Bu yaşanılanlardan artık herkesin bir ders çıkarması gerekiyor. Hatırlayın o darbe günlükleri medyaya yansıdığı zaman, orada da Genelkurmay başkanı karşı çıkıyor ama kuvvet komutanları bir araya geldiğinde , bu istifa mekanizmasını sıkça tartıştıklarını biliyoruz. Sonra bundan vazgeçiyor. Askerler ne hikmetse, yada ne yarar buluyorlar, bunlar askerlerin sonuç alabileceklerini varsayabildikleri yöntemlerden birisi. Ama artık yaşadıkça bir şeyler öğreniyoruz. Askerlerde bu son yaşanılan olaylardan sonra , artık toplu istifasında siyasi irade karşısında bir sonuç getirmediğini öğrenmiş oldu. Bundan sonra herhalde daha farklı yöntemler geliştirler. 4 komutan istifa ediyor, bakın ancak “karpuz kesecektik” şeklinde bir espriye malzeme olabiliyor. Ben bu manşeti fazla abartılı bulmuyorum.” dedi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen