Çar. May 8th, 2024

Türk savaş uçakları Kandil ve Zap’ı vuruyor
Türk Savaş uçakları, Kandil ve Zap’taki PKK hedeflerini vuruyor
Hakkari Çukurca’da 12 şehit sonrası Türk savaş uçakları Kandil ve Zap bölgelerini bombalıyor. PKK terör örgütüne yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajanısı’nın haberine göre savaş uçakları PKK’nın Kandil ve Zap kamplarını bombalıyor.

KANDİL VE ZAP BOMBALANIYOR
Yapılan yoğun keşif uçuşlarından sonra bu akşam saatlerinde savaş uçaklarının alanda alçak uçuş yaptı. Savaş uçaklarının akşam saat 21.00 sularında da Kandil bölgesinde bulunan noktaları bombaladığı bildirildi.
Hava saldırısının 13 uçakla yapıldığı belirtilirken, hava saldırısı öncesi tüm bölgede elektriğin kesildiği iddia edildi. Aynı zamanda Yüksekova hava sahasından çok sayıda savaş uçağının bölgeye gittiği bildirildi.

Kandil’de PKK’nın lider kadrosundan Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan’ın da bulunduğu öğrenildi.

Alınan bilgilere göre, Diyarbakır`dan saat 20.00 sıralarında kalkan savaş uçakları Heron`ların tespit ettiği alanları vurmaya başladı. Vurulan hedefler arasında PKK’nın ve PJAK militanlarının denetimindeki Kandil, Metina, Zap, Sideka, Hakurke ve Hinere bölgeleri olduğu öğrenildi. Kuzey Irak’taki yerel kaynaklar, gün boyu yapılan yoğun keşif uçuşlarından sonra bu akşam saatlerinde savaş uçaklarının PKK’nın bulunduğu alanlarda alçak uçuş yaptığını doğruladı. F-16 savaş uçakları, PKK’nın önemli üstlerinden olan Kandil bölgesinde bulunan Kozine, Zergele, Dola Akoyan, Dola Balayan, Suredi, Şehit Harun ve Şehit Rojhat kırsalını bombaladığı bildirildi.

Hava saldırısının 14 uçakla 2’şerli kol halinde yapıldığı öğrenildi. Hava saldırısı öncesi Kuzey Irak’taki tüm bölgede elektriğin kesildiği belirtiliyor. Kandil`in yanı sıra Zap`taki bazı alanların da vurulduğu haberleri alındı. Türk savaş uçaklarınca daha öncede birçok kez bombalanan Kandil’de PKK’nın önemli haberleşme merkezi de bulunuyor.

F-16 savaş uçaklarının sivil hedeflere zarar vermemek için lazer güdümlü füzeler kullandığı öğrenildi. Uçakların hedefleri bombaladıktan sonra üstlerine geri döndükleri bildirildi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen