Çar. May 1st, 2024

UEFA şikeye el koydu

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma sürerken, UEFA Disiplin Başmüfettişi Pierre Cornu, soruşturmayla ilgili bilgi almak için İstanbul Adliyesi’ne geldi.

Şike soruşturmasının ilk gününden bu yana Türkiye Futbol Federasyonu ile bilgi paylaşımını sürdüren UEFA’nın Disiplin Başmüfettişi İstanbul’a geldi.UEFA başmüfettişini, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda Futbol Federasyonu Başkanvekili Lutfi Arıboğan karşıladı. Cornu, Lufti Arıboğan ile özel bir araca binerek havalimanından ayrıldı.

Pierre Cornu, şike soruşturmasını yürüten özel yetkili savcı Mehmet Berk’ten soruşturma süreci hakkında bilgi alıyor. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar da, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde bulunuyor.

Eski bir savcı olan Cornu, toplanan delil ve belgelerin değerlendirmesini isteyecek. Cornu görüşmenin ardından Türkiye’den ayrılacak.

UEFA’nın üst düzey bir disiplin müfettişini Türkiye’ye gönderme kararı almasından sonra gözler Cornu’nun ziyaretinden sonra Avrupa Futbol Birliği’nin bir numaralı ismi Michel Platini’ye sunacağı rapora çevrilecek.

Avrupa Kupaları’nda mücadele eden ve adı şike soruşturmasında geçen Türk takımlarının kaderini de belirlemesi beklenen süreçte, Cornu’nun gözlemleri ve tespitleri şike yapıldığı yönünde olursa aralarında Fenerbahçe, Trabzonspor ve Beşiktaş’ın da bulunduğu temsilcilerimizin Avrupa’dan ihracı gündeme gelebilecek

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen