Çar. May 1st, 2024

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, son günlerde eleştirilere neden olan birçok konuda 24 Ankara Temsilcisi Yaşar Taşkın Koç’a özel açıklamalar yaptı.


24 Moderatör Kuşağı’nda Ankara Temsilcisi Yaşar Taşkın Koç’un sorularını yanıtlayan Bakan Ergin, uzun tutukluluk süreleri, 5 mahkûmun cezaevi aracında yanarak can vermesi ve Doğan Yurdakul’un, eşinin cenazesine cezaevi aracı ile getirilmesi olayına kadar birçok eleştiriye yanıt verdi. Yargı alanında tartışmalara yol açan bu 3 konuda Adalet Bakanlığı’nın önemli adımlar atmaya hazırlandığını belirten Ergin, tutukluluk sürelerinde çözümün yakın olduğunu söyledi, mahkûm nakilleri ve cezaevlerinin dış güvenliklerinin de Adalet Bakanlığı‘na devredileceğini açıkladı.

ORTAYA ÇIKAN GÖRÜNTÜLER BENİ DE RAHATSIZ ETTİ

Ergenekon Davası’nın tutuklu sanığı Doğan Yurdakul, eşi Gürdal Yurdakul’un cenaze töreni için İstanbul’dan Ankara’ya getirildi, cenaze törenine katıldı. Ancak Yurdakul’un kabristana cezaevi aracı ile getirilmesi tepki çekmişti. Bu konudaki eleştirileri de yanıtlayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, yasa ve mevzuatın yeni değiştiğini hatırlattı, "Yasa yeni değişti mevzuat yeni değişti ve bu hemen hemen ilk bu değişiklikten yararlanılarak yapılan uygulama. Dolayısıyla hoş olmayan arzu edilmeyen tablolar ortaya çıktı. Ancak bütün bunlar değişmekte, gelişmekte olan bir sürece gölge düşürmemeli. Ben de kabul etmiyorum o görüntüyü ama sürekli ceza infaz koşulları lehe gelişiyor, değişiyor" dedi.

CEZA İNFAZ KOŞULLARI İYİLEŞTİRİLİYOR

Bakan Ergin, ceza infaz koşullarının iyileştirilmesi ile ilgili atılacak son adımı da açıkladı. Sadullah Ergin, 370 cezaevinin dış güvenliği ve nakil işlemlerinin önümüzdeki dönemde Adalet Bakanlığı‘na devredileceğini açıkladı. Bakan Ergin şunları söyledi; “Ceza infaz kurumlarının güvenliğine ilişkin yasa da değişiklik yapıyoruz yeni bir yasa gönderiyoruz ve kademeli bir şekilde ve planladığımız yapıda 5 yıl içinde 370 cezaevimizin dış güvenliğini ve cezaevlerinden nakilleri ve her türlü sevkleri tamamen Jandarma’dan alıp, Adelet Bakanlığı’na bağlı birimlere devretmeyi planlıyoruz. Bu yasamız bugün itibariyle Başbakanlık’a gönderildi ve Bakanlar Kurulu’ndan geçtikten sonra da parlamentoya tasarı olarak gidecek"

TUTUKLULUK SÜRELERİ SORUNUNDA ÇÖZÜME YAKINIZ

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, uzun tutukluluk süreleri konusunda gelen eleştirileri de değerlendirdi… "Sorunun Farkındayız" mesajı veren Ergin, hâkim ve savcılarla sürekli iştişare toplantıları yapıldığını ve çözüme yakın olduklarına açıkladı. Adalet Bakanı Ergin "Uygulayıcı dediğimiz kesimi sürekli enforme eden, dünya uygulamalarını, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin içtihatları çerçevesinde Türkiye’deki uygulamaları, aksayan yönlerini rehabilite edecek çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Umut ediyorum ki önümüzdeki süreçte daha iyi gelişmeler kaydedilecek" dedi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen