Cum. May 3rd, 2024

Konuk olarak katıldığı BDP kongresinde milli futbolcu Arda Turan’ın açıklamalarına yaptığı göndermeyle, Arda Turan’ı zor durumda bırakan ÖDP Genel Başkanı Alper Taş “O’nun açıklamaları nasıl temiz duygularla yapılmış açıklamalarsa bizim kongredeki konuşmadaki söylediklerimiz de aynı temiz duygularla söylenmiştir.” dedi.


TV 8’de Gökmen Karadağ’ın sunduğu Haber Aktif’e konuk olan ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Alper Taş, BDP Kongresinde milli futbolcu Arda Turan hakkında çok konuşulan sözlerine açıklık getirdi. Moderatör Gökmen Karadağ, Alper Taş’ın konuşmasının milli maç öncesi Arda’yı zor durumda bıraktığını ifade ederek ÖDP Genel Başkanı Alper Taş’a “Böyle bir sonuç bekliyor muydunuz?” sorusunu yöneltti. Alper Taş ise bu soruya şöyle verdi:

TAHMİN ETMEMİŞTİM

“O’nun açıklamaları nasıl temiz duygularla yapılmış açıklamalarsa bizim kongredeki konuşmadaki söylediklerimiz de aynı temiz duygularla söylenmiştir. Kongre kürsüsünde Arda’nın temiz duygularıyla yapılmış bir konuşmaydı sadece. Böyle bir sonuca yol açacağını da kesinlikle düşünmemiştim. Bu kadar konuşulacağını da tahmin etmemiştik.”

ARDA ÇOK GÜZEL BİR ÖRNEK VERDİ

“Ben sadece barış diline, barışın kavrayıcı diline örnek vermek için Arda kardeşimizden söz ettim. Hakkari‘de öldürülen BDP’li Yıldırım Ayhan’ı ve Çukurca‘da mayın patlayan noktaya gidip başörtülerini atarak ‘keşke onlar değil biz ölseydik’ diyen Barış Anneleri’ni örnek verdim. Diğer yandan Arda Turan’ın açıklamasını da barış diline örnek verdim. Arda, ölümler arasına ayrım koymadan bu ülkedeki herkesin acısını, üzüntüsünü paylaşarak barış diline çok güzel bir örnek verdi.”

BEYAZ GAZETE

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen