Per. May 2nd, 2024

Taksim’den Galatasaray’a doğru izinsiz bir yürüyüş yapmak isteyen ve terör örgütü PKK ile lideri Abdullah Öcalan lehine sloganlar atan BDP’li gruba, polis, Tarlabaşı’nda tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Grup içerisinde bulunan ve biber gazından etkilenen BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel bir süre kendine gelemedi.


Foto galeri için tıklayın

BDP İstanbul milletvekilleri Sebahat Tuncel ile Sırrı Süreyya Önder‘in de aralarında bulunduğu bir grup BDP‘li, Taksim Meydanı’nda toplandı. Grup, ”terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonların durdurulması” gerekçesiyle basın açıklaması yapmak üzere, Galatasaray Meydanı’na yürümek istedi. Polis, bu yürüyüşe izin vermedi. Bunun üzerine Taksim Meydanı’nda bir süre bekleyen grup, daha sonra polis kontrolünde Tarlabaşı Bulvarı’ndan BDP İl Binası’nın önüne yürüdü.

Burada da bir süre bekleyen grup, yeniden yürüşe geçmek istedi. Polis, uyarılara uymayan ve taşkınlık yapan gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Gruptan da polise taş ve şişelerle saldırıda bulunuldu.

Grup, daha sonra polisin kovalaması sonucu ara sokaklara dağıldı. Güvenlik güçleri, bölgedeki güvenlik önlemlerini artırdı.

Taksim’de 122 gözaltı
İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Altınok, Taksim’deki izinsiz gösteriler sırasında 122 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Altınok, Beyoğlu Emniyet Müdürlüğünün önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, yasa dışı suç örgününün elemanlarının Taksim Meydanı’nda suç işlemek amacıyla toplandığını belirtti.

Yapılan uyarılara rağmen grubun, Taksim Meydanı’na geldiğini ifade eden Altınok, şunları söyledi:

”Bu gruplar, ikaz edilmek suretiyle uzaklaştırılmıştır. Almış olduğumuz tedbirlere muhalefet eden, zorluk çıkaran şahıslar engellenerek, 122 kişi alınmıştır. Bu şahıslar üzerinde şu anda inceleme yapılmaktadır. Bu, bahse konu yasa dışı örgüt, çocukları ve masum vatandaşları kadınları ve anaları kullanmak suretiyle suç işlemeye teşvik etmektedir. Biz, Çevik Kuvvet olarak izin vermeyeceğimizi defalarca söylememize rağmen, Taksim’e kadar gelmeye çalışmışlardır. Kararlı tutumumuzla, şahısların suç işlemesi engellenerek, gruplar dağıtılmıştır. Almış olduğumuz tedbirler esnasında, Taksim Meydanı’nda masum insanlara ve güvenlik güçlerine karşı kullanılmak üzere 15 molotofkokteyli, yüzlerce havai fişek, 6 havai fişek yatağı ele geçirilmiştir.”

Altınok, BDP İl Binası önünde dağılmamakta ısrar eden, suç işleyen ve polise molotofkokteyli atmak için bekleyen şahısların ikaz edildiğini, dağılmayan gruba da kademeli olarak kuvvet kullanıldığını kaydederek, ”Şahısların dağılması sağlanmıştır. Herhangi yaralı şahıs ve polis mevcut değildir. Sağduyumuz sayesinde olay, büyük bir boyuta gelmeden önlenmiştir” dedi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen