Çar. May 1st, 2024

Barış ve Demokrasi Partisi 2. Olağan Kongresi bugün toplanıyor. Kongrede yeni yönetim belirlenecek, meclise girip girmeme tutumu da netleştirilecek.


"Demokratik Özerklik ile Demokratik Cumhuriyeti Selamlıyoruz" şiarıyla yapıldığı için "Özerklik Kongresi" olarak nitelendirilen Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP)’nin 2. Olağan Büyük Kongresi bugün Ankara‘da toplanıyor.

Yeni eşbaşkanlar ile yönetimin belirleneceği Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’ndaki kongrede, pankartlar Türkçe, Kürtçe ve Süryanice olacak. 1074 delegenin katılacağı kongre için BDP‘nin güçlü olduğu illerden otobüslerle gelen partililer, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu çevresinde sabahın erken saatlerinden itibaren toplanmaya başladı.

Spor salonunun çevresi BDP baraklarıyla donatılırken, spor salonunun girişine ise üstte Türkçe, altta Kürtçe "Olağan Büyük Kongremize Hoşgeldiniz" yazılı pankart yer aldı. Konuşmalarda ve kongrede yürütülecek olan tartışmalarda BDP‘nin önümüzdeki dönem meclis tutumunun da netleştirilmesi bekleniyor.

Kongreye katılan 1174 delege blok liste ile 80 asil 40 yedek Parti Meclisi üyesini seçecek. Kongrede Selahattin Demirtaş ile Gültan Kışanak’ın yeniden BDP Eşbaşkanı seçilmesi bekleniyor.

YABANCI KONUKLAR DA VAR

Öte yandan kongreye birçok siyasi parti, sivil toplum örgütü ve sendika temsilcisi, yazar ve akademisyen davet edildi.

Yurtdışından davet edilen partiler ise Almanya Sol Partisi, Yunanistan’dan PASOK, Sırbistan Demokrat Parti, BASK Aralar Partisi, İsveç Sol Parti, İsveç Sosyal Demokrat Parti ve Yeni Kıbrıs Partisi.

BDP’LİLER, SALONA GELMEYE BAŞLADI

1074 delegenin katılacağı kongre için BDP‘nin güçlü olduğu illerden otobüslerle gelen partililer, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu çevresinde sabahın erken saatlerinden itibaren toplanmaya başladı.

Spor salonunun çevresi BDP baraklarıyla donatılırken, spor salonunun girişine ise üstte Türkçe, altta Kürtçe "Olağan Büyük Kongremize Hoşgeldiniz" yazılı pankart yer aldı.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı kongre için çevrede tüm hazırlıklar tamamlandı. Kongrede 12 Haziran seçimlerinde bağımsız aday olmak için BDP’den istifa eden ve yeniden milletvekili seçilen Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak’ın yeniden eşbaşkan seçilmesi bekleniyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen