Per. May 2nd, 2024

Spor Toto Süper Lig 4. hafta mücadelesinde sahasında Medical Park Antalyaspor’u konuk eden Beşiktaş karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı. Beşiktaş’ın genç file bekçisi Cenk yaptığı kritik kurtarışlarla geceye damgasını vurdu.


Foto galeri için tıklayın

Zorlu Bursaspor deplasmanından galibiyetle ayrılan Beşiktaş, sahasında da kazandı.. Medical Park Antalyaspor’u konuk eden Kara Kartal, özellikle ikinci yarısında çok zorlandığı maçtan 3 puanla ayrıldı, peş peşe 3. galibiyetine imza attı..

Spor Toto Süper Lig’de 4. hafta maçında Beşiktaş, Medical Park Antalyaspor’u ağırlardı. Fi-Yapı İnönü Stadı’nda oynanan maçı Beşiktaş penaltıdan attığı golle kazanmayı başardı.

Beşiktaş’ın golünü 10. dakikada Portekizli futbolcu Simao Sabrosa kaydetti.

Bu galibiyetin ardından Beşiktaş puanını 9’ya yükseltt; Medical Park Antalyaspor ise 6 puanda kaldı.

Spor Toto Süper Lig’de bir sonraki hafta Beşiktaş, 3 Ekim Pazartesi günü saat 20:00’de Gaziantepspor deplasmanına konuk olacak. Medical Park Antalyaspor ise 1 Ekim Cumartesi günü saat 20:00’de Sivasspor’u ağırlayacak.

CARVALHAL’DEN BÜYÜK REVİZYON

Spor Toto Süper Lig’de Beşiktaş ile Medical Park Antalyaspor takımları arasında yapılan maçta siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Carlos Carvalhal, kadroda revizyona gitti.

Portekizli teknik adam, hafta içinde Bursaspor ile yapılan maça oranla Medical Park Antalyaspor karşısında ilk 11’de tam 7 oyuncu değiştirdi.

Siyah-beyazlılarda kırmızı kart cezalısı Quaresma’nın yanı sıra, Rüştü Reçber, Ekrem Dağ, Sivok, Edu, Aurelio ve Fernandes, Fiyapı İnönü Stadı’ndaki maçta ilk 11’de yer almadı. Bu oyuncuların yerlerine Cenk Gönen, İbrahim Toraman, Veli Kavlak, Mustafa Pektemek, Necip Uysal, Holosko ve Ernst görev yaptı.

GUTİ YİNE YOK

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, son maçlarda olduğu gibi İspanyol yıldız Guti‘yi yine maç kadrosuna almadı. Siyah-beyazlıların 18 kişilik maç kadrosunda Guti‘nin yanı sıra, sakat ve cezalılar dışında Sivok, Ekrem Dağ, Alves ve Burak Kaplan yer almadı.

İBRAHİM TORAMAN DÖNDÜ

Beşiktaş’ta sakatlığı geçen İbrahim Toraman, 2 maç sonra formasına kavuştu. Deneyimli oyuncu, kırmızı kart cezalısı Quaresma ve Guti‘nin maç kadrosunda olmaması nedeniyle sahaya kaptan olarak çıktı.

TOPLAM 5 YABANCI OYUNCU

Beşiktaş ile Medical Park Antalyaspor arasındaki maçta her iki takımın ilk 11’lerinde toplam 5 yabancı oyuncunun bulunması dikkati çekti. İlk 11’lerde 6 yabancı kontenjanına rağmen siyah-beyazlılar 4, kırmızı-beyazlılar ise sadece tek haklarını kullandı. Yedek kulübesinde Beşiktaş‘ta 3, konuk ekipte ise 2 yabancı futbolcu yer aldı.

MAÇA İLGİ YÜKSEK

Beşiktaşlı taraftarlar, bu sezon iç sahadaki diğer maçlara oranla Medical Park Antalyaspor maçına daha fazla ilgi gösterdi. Fiyapı İnönü Stadı’nın tribünlerinde yaklaşık 25 bin siyah-beyazlı taraftar yer alırken, bir grup Antalyasporlu taraftar da takımlarına destek verdi.

GUTİ VE KAZIM KANAT İÇİN POSTER

Beşiktaşlı taraftarlar son haftalarda maç kadrosuna alınmayan İspanyol yıldız Guti‘nin yanı sıra, ölümünün 3. yıl dönümünde dün anılan merhum spor yazarı Kazım Kanat için kapalı tribünde poster açtılar. Beşiktaşlı futbolcular, sahaya Dünya Kalp Günü dolayısıyla “Kalbinizi koruyoruz” yazılı pankartla çıktı.

MEHMET ÖZDİLEK’E SEVGİ SELİ

Siyah-beyazlı taraftarlar, eski futbolcuları, Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek‘e maç öncesinde sevgi gösterilerinde bulundu. “Şifo Mehmet” ve “Beşiktaş’ın çocuğu Mehmet Özdilek” diye tempo tutan taraftarlara karşılık Mehmet Özdilek de alkışla yanıt verdi Beşiktaş Teknik Direktörü Carvalhal de meslektaşına başarılar diledi.

MAÇTAN DAKİKALAR

90′ Antalyaspor’da Necati’nin yakın direkte kaleye gönderdiği pozisyonda Cenk topun sahibi olarak net bir golü önledi.
89′ Oyuna ikinci yarıda dahil olan Emrah Başsan’la etkili gelen Antalyaspor’da Emrah‘ın vuruşunda top az farkla dışarıya gitti.
87′ Tita’nın getirdiği atakta Tanju araya girdi. Konuk takım köşe vuruşu kullandı. Savunmasına yardım eden Edu, ön direkte topu uzaklaştıran oyuncu oldu.
85′ Antalyaspor, Tita’yla sol taraftan etkili olmaya çalışırken, Beşiktaş‘ta Necip Uysal oyundan düşerken sık sık hata yapıyor.
84′ İki takımda da yorgunluk belirtileri başladı. Maçta bu dakikalarda tempo fazlasıyla düştü.
82′ Antalyaspor’da oyuncu değişikliği. Kerem çıkarken yerine Kenan girdi.
81′ Antalyaspor, bu dakikalarda Tita’nın oyuna girmesiyle ofansif anlamda daha etkili gelmeye başladı.
80′ Beşiktaş’ta sakatlık geçiren İbrahim Toraman oyundan çıkarken yerine Tanju Kayhan dahil oluyor.
80′ Simao’nun pasında topa gelişine vuran Edu’nun şutu farklı açıdan dışarıya çıktı.
79′ Beşiktaş’ta İsmail Köybaşı, Emrah‘a yaptığı faul sonrası sarı kart gören isim oldu.
78′ Manuel Fernandes’in kaptırdığı top sonrası sol taraftan gelmeye çalışan Antalyaspor’da Ali Tandoğan’ın ortasında Emrah topun kontrolünü sağlayamadı.
76′ Oyuna yeni dahil olan Tita, Sidnei’den kurtulup ara pasında Necati’ye topu taşıdı. Kaleci Cenk erken çıkarak topun kontrolünü sağladı.
İddaa tam listesini ve listedeki tüm maçlar için yorumları, canlı sonuçları, yazarlardan iddaa tahminlerini, kazandıran kuponları Sporx İddaa’da bulabilirsiniz.
74′ Antalyaspor’da ikinci oyuncu değişikliği. Tita oyuna dahil olurken Musa Aydın oyundan alınıyor.
72′ Ali Tandoğan’ın ortasında Necati Ateş, Sidnei’ye faul yaptı. Antalyaspor’da Tita oyuna girme hazırlığında.
70′ Beşiktaş, sağ taraftan Edu ve İbrahim Toraman‘la etkili gelmeyi başardı. Antalyaspor’da araya giren Deniz Barış, tehlikeyi uzaklaştırdı.
69′ Cenk müthiş çıkarıyor. Yakın direkte tıpla buluşan Necati’nin vuruşunda kaleci Cenk, mutlak golü önledi.
68′ Beşiktaş’ta oyuncu değişikliği. Veli Kavlak çıktı yerine Fernandes girdi.
67′ Antalyaspor’da Mehmet Eren oyundan çıkarken yerine Emrah Başsan girdi.
66′ Antalyaspor’da Necati’nin pasında topla buluşan Musa Aydın‘ın sağ kanattan yaptığı ortayı Sidnei uzaklaştırdı.
65′ Sidnei, gelen korner atışında topu kafayla uzaklaştırdı. Antalyaspor duran toplarda şuana kadar etkili olamadı.
65′ Antalyaspor çok net bir pozisyonu değerlendiremedi! Necati’nin pozisyonunda Egemen araya girip topu kornere attı.
64′ İbrahim Dağaşan’la gelişen Antalyaspor atağında İbrahim Dağaşan’la Kerem Şeras anlaşamayınca top dışarıya gitti.
60′ Beşiktaş’ta Simao, Milchev’e faul yaptı. Antalyaspor kendi yarı alanında pas yapıyor.
58′ Beşiktaş’ta savunma orta sahaya kadar çıkarken, Antalyaspor baskı karşısında top yapmakta zorlanıyor.
57′ Antalyaspor’da ileriye çıkan Deniz Barış’ın şutunda kaleci Cenk Gönen için topun sahibi oldu.
56′ Antalyaspor, sağ taraftan Ali Turan‘la etkili geldi. Ali’nin ortasında tehlikeyi sezen Cenk çıkıp topun sahibi oldu.
55′ Beşiktaş, bu dakikalarda orta alanın kontrolünü ele geçirdi. Özellikle sol taraftan Simao’nun bölgesinden etkili geliyorlar.
53′ Beşiktaş, net bir fırsatı değerlendiremedi. Holosko’nun sol taraftan getirdiği pozisyonda topla buluşan Veli, mutlak bir ataktan sonuç alamadı.
50′ Maçın bu dakikalarında iki takım oyuncuları da sık sık yerde kalıyor. Ali Turan‘ın faulü sonrası Simao kısa süreli bir sakatlık geçirdi.
48′ Beşiktaş’ta Egemen topa müdahale etmeye çalışırken Uğur İnceman’a faul yaptı. Antalyaspor İbrahim Dağaşan’la duran top kullanacak.
47′ Beşiktaş’ta düdükten sonra topa vuran Veli Kavlak sarı kart gören oyuncu oldu.
46′ İki takım da ikinci yarıya ilk 45 dakikada sahadaki kadrolarıyla başladı. Herhangi bir değişiklik yok.
46′ Karşılaşmanın ikinci yarısı Antalyaspor’lu futbolcuların vuruşuyla başladı.

BEŞİKTAŞ 1-0 ANTALYASPOR İLK YARI SONUCU

45′ Sağ taraftan Necip Uysal’la gelişen Beşiktaş atağında Necip’in ortasında Veli Kavlak’ın şutu farklı şekilde dışarıya gitti.
43′ İbrahim Dağaşan’la gelmeye çalışan Antalyaspor’da Necati Ateş‘in ortasında Uğur İnceman’a ofsayt bayrağı kallktı.
41′ İlk yarının son dakikalarına doğru maç temposu düştü.
39′ Beşiktaş’ta Minev’e faul yapan Necip Uysal sarı kart gördü.
38′ Sidnei’nin pasında topla buluşan Holosko, Minev’e kaptırdı.
37′ Sağ kanattan gelmeye çalışan siyah beyazlılarda Mustafa Pektemek’in rakip savunma oyuncusu Deniz’e faul yapmasıyla ev sahibi faul kazandı.
36′ Antalyaspor korner atışından sonra Simao ile hızlı çıkan Beşiktaş‘ta Veli Kavlak, önemli bir pozisyonu değerlendiremedi.
36′ Antalyaspor’da Kerem Şeras, İbrahim Köybaşı tarafından düşürüldü. Konuk takım sağ kanattan etkili bir yerden duran top kullanıyor.
35′ İbrahim Dağaşan’ın pasında Beşiktaş savunmasının arkasına sarkmayı başaran Musa Aydın topu kontrol edemedi.
32′ Beşiktaş bu zaman dilimlerinde ilk dakikalarda gösterdiği tempodan biraz uzaklaştı. Antalyaspor orta alan üstünlüğünü ele geçirdi.
30′ Antalyaspor bu dakikalar Necati Ateş‘le tehlikeli gelmeye başladı. Sol taraftan Kerem’in köşe vuruşunda Cenk topun sahibi oldu.
29′ Antalyaspor mutlak bir gol kaçırdı! Necati’yle sol kanattan başlayan pozisyonda Necati’nin çevirdiği pozisyonda 3 Antalyasporlu oyuncu topa dokunamadı.
27′ Beşiktaş net bir fırsattan daha yaralanamadı. Simao’nun pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Necip Uysal, topu dışarıya attı.
25′ Ali Tandoğan ile gelmeye çalışan Antalyaspor atağında araya giren Egemen Korkmaz, topu uzaklaştırarak tehlikeyi önleyen oyuncu oldu.
24′ Antalyaspor’da Necati sol kanatta topla buluştu, ceza sahası içine girdi ama hakem ofsayt kararı verdi.
23′ Beşiktaş atağında Mustafa Pektemek ceza sahası önünden zıplayarak sert vurdu ama top kaleci Ömer’de kaldı.
22′ Beşiktaş atağında Veli Kavlak sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.
21′ Beşiktaş atağında İbrahim Toraman sağ kanattan topla çizgiye indi, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.
20′ Antalyaspor atağında Necati ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top auta çıktı.
18′ Mustafa ceza sahasına girmek isterken 3 rakibinin arasına kaldı ve topu kaybetti.
17′ Antalyaspor atağında Ali Tandoğan sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Cenk’te kaldı.
15′ Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Kerem’in vuruşu Cenk’ten döndü.. Dönen topta Uğur’un vuruşu yan ağlarda kaldı..
12′ Ceza sahasına atılan pasta kaleciyle karşı karşıya kalan Holosko’nun vuruşunu Ömer karşıladı..
10′ Beşiktaş öne geçti.. Penaltıyı kullanan Simao, topu sol köşeye gönderdi..
10′ GOOOLLL Simao (Penaltı)
9′ Beşiktaş penaltı kazandı.. Ceza sahası sol çaprazına gönderilen pasta Veli, Ali Turan ile girdiği mücadelede yerde kaldı.. Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi..
8′ Sol çaprazdan Veli’nin yaptığı sert vuruş Ömer’de kaldı..
7′ Beşiktaş atağında Holosko sağ kanattan ceza sahası içine yerden pasını verdi ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.
5′ Sol kanattan hareketlenen Mehmet Eren’in ceza sahasına yaptığı ortayı Kerem’den önce Egemen karşıladı..
3′ Sol kanattan gelişen Antalyaspor atağında savunma tehlike büyümeden topu uzaklaştırdı..
1′ Karşılaşma Beşiktaş‘ın vuruşuyla başlıyor. İki takımda da başarılar….

BEŞİKTAŞ
Cenk
İbrahim Toraman
Sidnei
Egemen
İsmail
Ernst
Necip
Veli
Simao
Mustafa
Holosko

M.P. ANTALYASPOR
Ömer
Ali Tandoğan
İbrahim Dağaşan
Deniz Barış
Ali Turan
Veselin Milchev
Kerem Şeras
Uğur İnceman
Musa Aydın
Mehmet Eren
Necati Ateş

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen