Cum. May 3rd, 2024

Kürt siyasetçi ve aydın Kemal Burkay’dan BDP’ye önemli uyarılar geldi. BDP kimsenin değil halkın sözcüsü olmalıdır dedi ve ekledi “Kürt sorununa çözüm aranmak isteniyorsa muhatap Öcalan’ı değil kendilerini görmeliler.”


30 yıl aradan sonra sürgünden yurda dönen Kürt aydın Kemal Burkay Mehmet Hacet’in sunduğu Başkent Kulisi programına konuk oldu. Programda Kürt sorunu, Kürt aydınların PKK hakkındaki görüşleri, terör olayları ve sorunun çözümü için gerekli koşullar masaya yatırıldı.

BDP HALKIN SÖZCÜSÜ OLMALI

Mehmet Hacet’in sunduğu Başkent Kulisi programının konuğu Kürt aydın Kemal Burkay oldu. Kürt sorununun çözüm yeri meclistir diyen Burkay meclise gelmeyen Barış ve Demokrasi Partisi’nin yanlış yaptığını söyledi. 12 Haziran seçimlerinden sonra toplumda diyalog sürecinin ilerleyeceği parlamentoda yeni anayasa yapılacağı ve Kürt sorunun çözümü yolunda yeni adımlar atılacağı noktasında beklentiler olduğunu belirten Burkay, iyimser süreci sabote etmek isteyenler olduğunu ve BDP’nin parlamentoya girmemesi boykot etmesi riskli bir ortam oluşturdu dedi. Boykotun sonucunda silahlı eylemler yapıldı. Yanlışlardan bir tanesi Baştan CHP ve BDP’nin boykot etmesidir diyen Burkay seçimlerden sora yapılacak iş en başta parlamentoda yapılmalıydı dedi. Ne yazı ki iki partide boykotu tercih etti CHP bu yanlıştan çabuk döndü ne yazık ki BDP Boykota devam etti şeklinde konuştu.

MUHATTAP ÖCALAN OLAMAMALI

BDP’ye yönelik eleştirilerini sürdüren Burkay Kürt sorunun çözümünde muhatap BDP olmalıdır dedi. Yüze yakın belediye başkanlığını elinde tutan, 30’dan fazla parlamentoya temsilci sokmuş böyle bir partinin muhatap olma iddiasında olması gerekir belirten Burkay, “BDP’nin ben çözümde tarafım ben halkı temsil ediyorum demesi gerekir topu başka bir yere atmaması gerekir. Ama ne yazık ki Öcalan’a attılar. Öcalan son olarak uzlaştık ve çatışmalara gerek yok dedi. Tam bu sırada eylemler başladı çatışmalar devam etti. Süreç böylece sabote edilmek istedi. PKK’nın eylemsizliği açıklayıp bunun üzerine ise eylemlere davam edilmesi tamamen yanlıştı” dedi.

BARIŞ SABOTE EDİLYOR

Burkay son günlerde artan terör saldırılarını da değerlendirdi. Barışın sabote edildiğini ve bu eylemlerin pozitif bir şeye hizmet etmediğini bunu yapanlar kim bunların bilinmesi gerekir dedi.

Bölge halkına çağrıda da bulunan Burkay terör saldırılarına karşı halkın tepki göstermesini istedi. “Diyarbakır’da 500 bin kişi sokağa çıkar biz anadilde eğitim istiyoruz dese kimse karşı çıkmayacak. Keşke oradaki halk bu silahlı eylemler dursun şiddet dursun kan dökülesin deseler” şeklinde konuştu.

BEYAZ GAZETE

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen