Sal. Nis 30th, 2024

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın KCK operasyonalarına tepkisi de sert oldu



Şırnak’ta PKK’nın gizli şehir yapılanması KCK/TM’ye yönelik operasyonlarda 55 kişinin gözaltına alınması BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş‘ı çok kızdırdı:

"Bir halkın tamamını terörist ilan eden bir hükümet var. 10 milyon halk bizi destekliyor. Eğer biz teröristsek bu 10 milyon halkta terörist"

Diyarbakır’da düzenlenen ‘Kürdistan Konferansı’na katılan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, konferans çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Demirtaş, bugün Şırnak‘ta KCK/TM’ye yönelik düzenlenen ve aralarında partililerininde bulunduğu 55 kişinin gözaltına alınması tepki gösterdi.

"Bildiğiniz gibi Başbakan siyasi operasyonların yapacağı kararını vermişti. Bu operasyonlarda 2009 Nisan’ında başlayan operasyonların devamıdır. BunlarKCKoperasyonu olarak algılanıyor ama bunlar doğrudan BDP operasyonlarıdır. Bunlar BDP‘yi tavsiye etme ve düşürme operasyonlarıdır. Operasyonu yapanlarda kararını verenlerde şunu iyi bilmeli BDP halkın kendisidir. BDP‘yi bitirmek isteyen bu halkı bitirmeyi de göze almalıdır. Eğer bunu göze alabiliyorlarsa bizi bitirebilirler. Bunu göze alamıyorlarsa bu ucuz senaryolardan vazgeçsinler. Hukuk adı altında bize hukuk katliamlarını dayatmasınlar"

"GEREKİRSE DİRENECEĞİZ"

BDP’nin Yargıtay’da dosyası olmayan hiçbir yönetici kalmadığını ve yargı yoluyla baskı oluşturulmak istendiğini belirten Demirtaş, Kürtlerin gerekirse her türlü direnişi sergileyeceği uyarısında bulundu:

"Bu işin sonu nereye varır deniyorsa, ya bütün Kürtlerin yaşadığı bölgeye tel örgü çekerek cezaevi haline getirirler, ya da bize bunları dayatanlara karşı tüm hücrelerimizle direniriz. Bunların bu zihniyetini bu şekilde tarihin çöplüğüne atarız. Bizim için seçenek direnmekse bundan geri durmayacağız. Direnmeyi hangi anlamda anlıyorlarsa anlasınlar. Operasyonlar hiçbir zaman durmadı. Bugüne kadar sanki iyi niyet gördük, bundan sonra Başbakan iyi niyet göstermeyecek. Bir halkın tamamını terörist ilan eden bir hükümet var. 10 milyon halk bizi destekliyor. Eğer biz teröristsek bu 10 milyon halkta terörist. Halkımızı bu şekilde tanımlayan hükümet ve savcılar bu durumdan utanmalıdır. Bu terörizmse bundan sonra siyasi taleplerimizi daha fazla haykıracağız"

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen