Çar. May 1st, 2024

Birleşmiş Milletler 66. Genel Kurul Çalışmaları’na katılmak için New York’ta bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ve Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousef’in eşbaşkanlığında ‘Açık Yönetim Ortaklığı’ adıyla kurulan yeni uluslararası platformun resmi açılış töreninde, yoğun program ve yol yorgunluğunun izlerini yansıttı


VİDEO İÇİN TIKLAYIN

ABD gezisi Erdoğan’ı yorgun düşürdü. Başbakan, Meksika Devlet Başkanı konuşurken şekerleme yaptı! Konuşmanın ardından katılımcıların alkışıyla uyanan Erdoağn da Calderon’u alkışladı.

Erdoğan toplantıda uyukladı

New York’a geldiği gecenin ardından temaslarına başlayan, gerek yoğun programı gerekse yol zaman farkının yarattığı yol yorgunluğu ‘Açık Yönetim Ortaklığı’ töreninde göze çarpan Başbakan Erdoğan da, tüm çabalarına karşın, Meksika Devlet Başkanı Felipe Calderon konusurken zaman zaman göz kapaklarının düşmesine engel olamadı.

Birleşmiş Milletler 66. Genel Kurul Çalışmaları’na katılmak için New York’ta bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ve Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousef’in eşbaşkanlığında ‘Açık Yönetim Ortaklığı’ adıyla kurulan yeni uluslararası platformun resmi açılış töreninde, yoğun program ve yol yorgunluğunun izlerini yansıttı.

‘Açık Yönetim Ortaklığı Bildirisi’ kabul edildiği ve 46 ülkenin, devlet ve hükümet başkanları ile üst düzey yetkililerinin katıldığı tören salonuna gelen Başbakan Erdoğan, salona girişte, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Ckinton ile tokalaşıp selamlaştıktan sonra, Türkiye için ayrılan bölümdeki yerini aldı. Açılış konuşmasını yapan ABD Başkanı Barack Obama, 21’inci yüzyılda açık yönetime, şeffaflığa, yolsuzluğa ve hesap verebilirliğe büyük önem verdiklerini belirterek, hükümetlerin kendi vatandaşlarının hizmetinde olmasının önemine değinerek, ‘Güç halklara hizmet etmeli, kendilerine değil’ diye konuştu.

OBAMA SAKIZ ÇİĞNEDİ

Toplantıda Açık Yönetim Ortaklığının yürütücü komitesinde yer alan diğer 7 ülke olan Brezilya, Endonezya, Meksika, Norveç, Filipinler, Güney Afrika, İngiltere liderleri ve üst düzey yetkilileri de birer konuşma yaptı. ABD Başkanı Barack Obama‘nın, öteki konuşmacıları dinlerken sakız çiğnemeyi tercih etmesi dikkat çekti.

GÖZ KAPAKLARI KAPANDI

New York’a geldiği gecenin ardından temaslarına başlayan, gerek yoğun programı gerekse yol zaman farkının yarattığı yol yorgunluğu ‘Açık Yönetim Ortaklığı’ töreninde göze çarpan Başbakan Erdoğan da, tüm çabalarına karşın, Meksika Devlet Başkanı Felipe Calderon konusurken zaman zaman göz kapaklarının düşmesine engel olamadı. Erdoğan, tören çıkışında, daha sonra yaklaşık bir buçuk saat görüştüğü ABD Başkanı Barack Obama ile de kısa bir sohbet etti.

Başbakan Erdoğan, yarin sabah BM. 66. Genel Kurul Çalışmaları’nın açılışına katılacak, ardından Dominik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Leonel Fernandez Reyna, İsveç Başbakanı Fredrik Reinfeldt görüştükten sonra, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un heyet başkanları onuruna vereceği yemeğe katılacak. Başbakan Erdoğan yemek sonrası da Karadağ Başbakanı Igor Luksic, Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Sleiman, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile görüşecek ve akşam da ABD Başkanı Barack Obama ile Michelle Obama’nın heyet başkanları ve eşleri onuruna vereceği yemeğe katılacak.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen