Per. May 2nd, 2024

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasının kapanış maçında evinde konuk ettiği Orduspor’u 1-0 mağlup etti.


Şike soruşturmasının ardından futbolda dönen Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor’un puan kaybettiği haftada Orduspor engelini Cristian Baroni ile aştı, sezona 3 puanla başladı..

Spor Toto Süper Lig’de Fenerbahçe ile Orduspor arasında yapılan maç, sarı-lacivertli ekibin cezası nedeniyle seyircisiz oynandı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda Shakhtar Donetsk ile yapılan özel maçta taraftarın neden olduğu saha olayları sebebiyle 2 maç seyircisiz maç oynama cezası alan sarı-lacivertli ekip, Orduspor önünde seyircisinden yoksun mücadele etti.

Fenerbahçeli futbolcular ısınmanın ardından maç için sahaya üzerinde, şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklu olan kulüp başkanı Aziz Yıldırım‘ın fotoğrafı bulunan tişörtlerle çıktılar.

Futbolcular, çıkış tünelinden saha ortasına kadar gelip burada alkış yaptıktan sonra tişörtleri çıkarıp, bu kez hakemle birlikte sahaya çıkmak için tünele geri döndüler.

-120 GÜN SONRA KADIKÖY‘DE LİG MAÇI-
Fenerbahçe, Orduspor maçıyla birlikte 120 gün sonra sahasında bir lig mücadelesine çıktı.

Kadıköy’de bundan önce, geçen sezonun 33. haftasında konuk ettiği Ankaragücü’nü 6-0 yenen sarı-lacivertli ekip, 4 aylık bir sürenin ardından sahasında lig maçı oynadı.

Sarı-lacivertli ekibin 21 Temmuz‘da Ukrayna‘nın Shakhtar Donetsk takımıyla çıktığı özel maçı 67. dakikasında taraftarlar sahaya girdiği için maç tamamlanamamıştı.

-SAKATLAR KADRODA YOK-
Sarı-lacivertli ekipte sakatlıkları bulunan Emre Belözoğlu, Gökhan Gönül, Serdar Kesimal ve Orhan Şam, sezonun ilk lig maçında Orduspor’a karşı kadroda yer almadılar.

Gökhan, Emre ve Serdar’ın milli takımlarda sakatlanmasının ardından hafta içinde antrenmanda Orhan da sakatlanınca, sarı-lacivertli ekip Orduspor karşısında bu 4 futbolcusundan yoksun kaldı.

Fenerbahçe’nin 18 kişilik maç kadrosunda sağ kasığında zorlama bulunan Özer de yer almadı.

Teknik direktör Kocaman, sakatların yokluğunda Volkan Demirel‘in kaleyi koruduğu kadrosunda savunmayı Bekir, Yobo, Bilica ve Ziegler’den, orta alanı Mehmet Topuz, Cristian, Selçuk ve Dia’dan kurarken, ileri uçta da Alex ve Semih yer aldı.

-ZIEGLER 11’DE, BIENVENU YEDEKTE-
Fenerbahçe’nin transfer döneminde kadrosuna dahil ettiği futbolculardan sadece Reto Ziegler, Orduspor’a karşı ilk 11’de forma şansı buldu.

İsviçreli futbolcu Ziegler, ilk kez bir maçta sarı-lacivertli formayı giyerken, Young Boys’tan transfer edilen Henri Bienvenu ise ilk maçta yedekler arasında şans buldu.

Eskişehirspor’dan transfer edilen Sezer Öztürk de yedekler arasında yer alırken, sarı-lacivertli takımın bu sezon kadrosuna kattığı Orhan ve Serdar sakatlıkları nedeniyle kadronun dışında kaldılar.

-TRİBÜNLERE DEV BAYRAKLAR-
Seyircisiz yapılan maçta boş kalan tribünlere dev boyutta Fenerbahçe bayrakları serildi.

Maraton üst tribünden alt tribüne doğru serilen büyük sarı-lacivert bayrağın üzerine ve yanlarına Aziz Yıldırım‘ın büyük boyutlu resimleri asıldı. Yıldırım resimlerinde ”Her zaman yanındayız” ve ”Darağacında olsak bile son sözümüz Fenerbahçe” yazıları yer aldı.

Türk Telekom kale arkası tribünün üst bölümüne de dev boyutta bayrak serilirken, tribüne asılan pankartta ”Milyonlarca taraftarın yüreği, siper etti sana kendini” yazısı yer aldı.

Migros kale arkası tribünün alt bölümünde büyük boyutlu bir logo yer aldı.

-TARAFTAR DIŞARIDAN DESTEK VERDİ-
Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma sürecinde Fenerbahçe‘yi yalnız bırakmayarak büyük destek veren taraftarı, seyircisiz maçta da sarı-lacivertlileri stat dışından destekledi.

Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri’nden stada gelişlerinde takıma coşkulu bir uğurlama yapıp, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’na gelen güzergah boyunca araçlarıyla takım otobüsünü takip ederek destek veren taraftarlar, stat dışında tezahürat yaptılar.

Taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarda sanki stat içindeymiş gibi futbolcuların isimlerini söyleyerek sevgi gösterilerinde bulundu.

-ALEX 900. MAÇINA ÇIKTI-
Fenerbahçe’nin Brezilyalı futbolcusu Alex de Souza, Spor Toto Süper Lig’de Orduspor ile yaptıkları maçta kariyerindeki 900. maçına çıktı.

2004-2005 sezonunda transfer edildiği Fenerbahçe‘de 8. sezonunu geçiren Brezilyalı, Coritiba’da 124, Palmeiras’ta 241, Flamengo’da 12, Cruzeiro’da 121, Parma’da 5, Fenerbahçe‘de 329 ve Brezilya Milli Takımı’nda 68 maç olmak üzere bugüne dek kariyerinde 900 maça çıktı.

Alex, 899 maçta 363 gol atarken, Coritiba’da 32, Palmeiras’da 78, Cruzeiro’da 64, Flamengo’da 3, Parma’da 2, Brezilya Milli Takımı’nda 20 ve Fenerbahçe‘de 164 kez fileleri havalandırdı.

-YÖNETİCİLER BASIN TRİBÜNÜNÜ ZİYARET ETTİ-
Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri Ömer Temelli ile Ünal Uzun maç öncesi basın tribününü ziyaret etti.

Özdemir basın mensuplarının tek tek ellerini sıkarken, ”Maça geldiğiniz, fikrinizi değiştirdiğiniz için kulübüm ve kendim adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

MAÇTAN DAKİKALAR

90′ İrfan direk kaleyi denedi. Volkan üzerine gelen topu parmaklarının ucuyla çeldi…
89′ Ribeiro sol çaprazdan ceza sahasına girerken Mehmet Topuz tarafından düşürüldü. Serbest vuruş kullanacak Orduspor. Tehlikeli bir nokta…
88′ Mehmet Topuz ceza sahasının dışından kaleyi denedi. Top farklı şekilde dışarı çıktı.
87′ Fenerbahçe takımı hızlı hücuma çıktı. Sağ çaprazda topu kontrol eden Caner’in şutunda kaleci topu kornere çeldi.
86′ İrfan Başaran ön direğe ortaladı. O bölgede Caner topu uzaklaştırdı.
84′ Fatih Tekke kale sahası önünde topuk pası yapmak isterken topu kaybetti.
83′ KarşılaşmadaFenerbahçe 2, Orduspor 3 oyuncu değişikliği hakkını kullandı.
82′ Orduspor’da Emre Özkan’ın yerine Selçuk oyunda.
81′ Fenerbahçe’de Bilica, rakibine yaptıiğı hareketin ardından sarı kartı gördü.
80′ Alex önünde seken topu rövaşata ile kaleye gönderdi. Kaleci son anda topu kornere çelmeyi başardı.
79′ Orduspor’da Culio Yobo’nun müdahalesiyle sakatlık geçirdi. Ancak durumu ciddi değil. Yobo rakibinden özür diledi..
78′ Orduspor savunmadan hızlı çıktı. Gosso’nun pasında Fatih Tekke sağ kanatta topla buluştu. Fatih Tekke içeriye ortasını yaptı. Ancak Bekir göğsüyle topu Volkan’a bıraktı ve tehlikeyi önledi.
77′ Caner sol çaprazda rakibini geçerek orta yapmak istedi ve yerde kald. Karar devam..
76′ Orduspor’da Onur‘un yerine İrfan Başaran oyunda.
74′ Caner sol kanattan son çizgiye indi. İçeriye sert ortaladı. Savunmaya çarpan top ceza sahası dışına çıktı.
71′ Orduspor’da Dalmat’ın yerine Ribeiro oyunda.
66′ Orduspor ilk yarıdaki istekli futbolunu ikinci yarıda gösteremiyır. Fenerbahçe takımı oyunu istediği tempoya getirdi.
64′ Semih’in yerine de Caner oyunda.
64′ Fenerbahçe’de Dia’nın yerine Bienvenu girdi.
63′ Semih Şentürk ceza sahasının dışından sol ayağıyla kaleyi yokladı. Kaleye yönelen top üst direğe çarparak dışarı çıktı.
62′ Fenerbahçe’de Caner’de birazdan oyuna dahil olacak.
57′ Fenerbahçe’de oyuna birazdan Henri Bienvenu girecek.
56′ Alex ceza sahası dışından kaleyi denedi.Semih’in sırtına çarpan top auta çıktı.
55′ Serbest vuruşu Culio kullandı. Arjantinli oyuncu kaleye sert gönderdi. Kale sahası için Volkan Demirel topu sektirmeden kontrol etti.
55′ Ziegler savunmanın arkasına sızmak isteyen Dalmat’ı arkadan çekti ve sarı kartı gördü.
54′ Sağ kanattan ileriye çıkan Bekir içeriye ortaladı. Kaleye yönelen top kalecinin kontrolünde dışarı çıktı.
51′ Culio sol kanatta yerden içeriye sert ortaladı. Kale sahası içinde Volkan topu sektirmeden kontrol etti.
50′ Alex penaltı noktasına doğru ortaladı. Savunmada Yalçın topu kafayla Bilica’dan önce uzaklaştırdı.
49′ Fenerbahçe takımı sağ kanattan korner kullanacak. Topun başına Alex gidiyor.
48′ Alex’in ortasında Saso Fornezzi kalesini terkederek topa hakim oldu.
47′ Fenerbahçe takımı sol kanatta serbest vuruş kazandı.
46′ Ve ikinci yarı Fenerbahçeli futbolcuların ilk vuruşu ile başladı..

FENERBAHÇE 1-0 ORDUSPOR İLK YARI SONUCU

45′ Bir süredir devam eden orduspor atağı, Gosso’nun sağdan ortası farklı şekilde auta gidince son buldu..
42’Orduspor yine etkili geldi. Dalmat’ın ara pasında Gosso müsait durumda ceza alanında topla bulultu, vuruşunda top üstten auta gitti.
40′ Dalmat sol çaprazdan ceza sahasına girmek istedi. Rakibine çarpıp yere düştü… Ardından Fenerbahçe savunması topu uzaklaştırdı…
39′ Ceza sahasına hareketlenen Gosso’ya sağ kanattan pas atıldı… Gosso topa gelişine vurdu.. Ancak top kalenin üzerinden dışarı çıktı…
38′ Dia bu kez sağ kanattan Orduspor kalesine yöneldi. Senegalli futbolcu rakibini geçip içeriye çevirdi. Ancak top Sedat’a çarpıp dışarı çıktı.
37′ Culio sağ kanattan ceza sahasına hareketlendi. İçeriye doğru yerden çevirdi. Ancak o bölgede hiçbir arkadaşı yok…
35′ Savunmadan atılan uzun pasa hareketlenen Ziegler topa yetişemedi..
34′ Fenerbahçe takımı kontrollü şekilde hücum yapmaya devam ediyor.
33′ Sol çizgide Culio Emre’den aldığı topu içeri çevirmek istedi. Ancak Arjantinli oyuncu topa yetişemedi…
31′ Mehmet Topuz’un ara pasında Semih savunmanın arkasına hareketlendi ve kaleciyle karşı karşıya kaldı. Semih yanından gelen Cristian’a pasını gönderdi. Kaleciyi geçen topu Cristian kolayca ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.
30′ GOOOLLL Cristian
29′ Dia ceza sahası önünde topla buluşarak yüzünü kaleye döndürmek istedi. Rakibini geçmek isterken yerde kaldı.. Ancak karar devam…
27′ Orduspor takımı tehlikeli ataklarına devam ediyor. Sağdan içeriye çevrilen topu Culio kaleye gönderdi… Top savunmaya çarparak direk dibinden dışarı çıktı.
25′ Sol kanattan korneri Alex kullandı. Ceza sahasına gelen topu savunma karşıladı.
23′ Alex ceza sahasına girmeden yerde kaldı. Yaklaşık 30 metreden Alex’in kullandığı firikik baraja çarparak kornere çıktı.
21′ Orduspor yüzde yüzlük bir gol pozisyonundan yararlanamadı.
20′ Penaltı noktası üzerine doğru gönderilen topu savunma kafayla karşıladı…
19′ Topun başındaki isim Alex, ceza sahasının içi kalabalık…
18′ Dia sol çaprazdan içeriye girmek isterken yerde kaldı. Karar serbest vuruş..
15′ Alex ceza sahası ön çizgisine kadar kendi çabasıyla geldi. Brezilyalı oyuncu sağ ayağı ile kaleye vurdu. Ancak top farklı şekilde dışarıda…
14′ Sol kanattan içeriye hareketlenen Dia rakibini geçerek çaprazdan kaleyi denedi. Top kaleci Saso Fornezzi’nin kontrolünde dışarı çıktı..
12′ Orduspor’da Dalmat Ziegler’e yaptığı hareketin ardından sarı kartı gördü.
10′ Orduspor takımı savunmadan hızlı çıktı. Onur‘un pasında Dalmat ceza sahası önünde topa harketlendi. Araya giren Yobo riske girmeden topu taca gönderdi..
9′ Alex Gosso’dan şık bir çalımla sıyrıldı. Ceza sahası içinde Semih’i topla buluşturmak istedi… Ara pasında savunmada Miguel Garcia araya girdi ve topu uzaklaştırdı.
8′ Fenerbahçe takımı rakip yarı alana yerleşti. 9 kişyle hücum ediyor sarı lacivertli takım..
7′ Korner kullanıldı. Ceza sahasına yapılan ortayı savunma kafayla uzaklaştırdı.
5′ Orduspor takımı sol kanattan hızlı hücuma çıktı. Sol çizgide topu kontrol eden Fatih Tekke pasını içeriye gönderdi… Ceza sahasının dışından Gossu gelişine vurdu.. Top savunmaya çarparak kornere çıktı.
4′ Bekir sağdan bindirdi, Stancu araya girdi ve atağı taçla kesti..
3′ Gosso’nun arapasında Dalmat topa yetişemedi ve top kaleci Volkan’da kaldı.
1′ Karşılaşma Orduspsor’un vuruşuyla başlıyor…

FENERBAHÇE
Volkan
Bekir
Bilica
Yobo
Ziegler
Mehmet Topuz
Selçuk
Cristian
Dia
Alex
Semih

ORDUSPOR
Fornezzi
Emre
Sedat
Yalçın
Garcia
Gosso
Onur
Culio
Dalmat
Stancu
Fatih Tekke

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen