Per. May 2nd, 2024

srail Merkez Bankası Başkanı Stanley Fischer, ülkesi ile Türkiye arasında son günlerde artan tansiyon nedeniyle ticaretin kesilmesinin İsrail’e çok pahalıya mal olacağını söyledi.


srail’in başkenti Tel Aviv‘de, uluslararası çapta katılımın olduğu Bölgesel Ekonomik İşbirliği Konferansı’nda konuşan Fischer, Türkiye ekonomisinin İsrail‘e kıyasla çok önde olduğunu ve hızlı büyüme kaydettiğine dikkat çekti.

İki ülke arasında ticari ilişkilerin kesilmesinin İsrail için ‘pahalı’ sonuçlar doğuracağını belirten Fische şöyle konuştu:

"Türk ekonomisi olağanüstü bir oranda büyüme kaydediyor… (Türkiye’nin) çok başarılı girişimcileri, Avrupai şekilde yetişmiş işgücü var. Türkiye bölgede büyük bir pazar ve önde gelen ihracatçı ekonomilerden biri olacak. Türkiye ile ticaret ilişkilerine sahip olmamanın sonuçları pahalıya patlayacaktır" dedi.

Türk hükümeti, İsrail‘in Mavi Marmara Baskını nedeniyle özür dilemeyi reddetmesi nedeniyle ilişkilerini ikinci katip düzeyine indirmiş, iki ülke arasındaki askeri anlaşmaların tümünü askıya alınmıştı.

İki ülke arasındaki yıllık ticaret hacmi 2.5 milyar dolar düzeyinde bulunuyor

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen