Per. May 16th, 2024

Halk arasında “sağ göz seğirdi mi hayra, sol göz seğirdi mi şer’e yorun” denilir. Oysa uzmanlara göre gözünüzün sık sık seğirmesi gizli astigmat, miyop veya hipermetrobun habercisi olabilir.


Göz seğirmelerinin sık aralıklarla ve uzun süre devam etmesinin ciddi göz hastalıklarının işareti olabileceğini söyleyen Dünyagöz Altunizade Hastanesi’nden Op. Dr. Methiye Önder, “Gözünüz sık sık seğiriyor ve bu seğirme sizi rahatsız edecek boyutlarda sık ve uzun süre devam ediyorsa, nedeni gizli hipermetrop, miyop ve astigmat olabilir" diyor ve göz seğirmesinin nedenlerini şöyle anlatıyor…

Göz numaranız mı arttı?

Gözlük takan hastalarda göz seğirmesi, göz numaralarının artması veya azalması anlamına gelebilir. Kişi bunun farkında olmadan aynı gözlüğü takmaya devam ediyorsa, seğirme artabilir. Bunun yanı sıra göz kapağının iltihaplanması, göze yabancı maddelerin girmesi sonucunda da göz seğirmeleri olabilir ve devam eden göz seğirmelerinin sıklığı artabilir.

Göz yorulduğunda seğirme ile sinyal verir

Aşırı yorulan göz, seğirme ile tepki verebilir. Çoğumuz işimiz gereği, çok uzun süre bilgisayara bakmak zorundayız; eve gittiğimizde de uzun uzun televizyon seyredip, kitap okuduğumuzda gözümüz iyice yorulmuş oluyor.

Gözünüze masaj yapın

Uyku ve dinlenme saatlerine dikkat etme, mümkün olduğunca bilgisayar kullanımını azaltma, evde yumuşak ve parlak olmayan aydınlatmaları tercih etme, göz yorgunluğuna bağlı göz seğirmelerini azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca geceleri göz kapağına nemlendirici sürüp hafif hafif kapak cildini yüz kemiğine doğru bastırarak masaj yapmak da faydalıdır.

Bu belirtilerde hemen doktora başvurun

•Göz seğirmesi uzun süre devam ederse ve gittikçe şiddetlenirse,
•Seğirme, yüzün diğer bölümlerinde kasılmalarla birlikte olursa ve gözde şişlik, kızarıklık veya çapaklanma varsa,
•Seğirme göz kırpıştırma, yani gözü tamamen kapatan bir şekil alırsa veya göz kapağında düşüklük olursa mutlaka doktora başvurmalısınız

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen