Çar. May 1st, 2024

Irak Hükümeti Sözcüsü Ali Dabbah, “PKK bir terör örgütüdür ve dolayısıyla Türkiye’nin bu harekatını destekliyoruz” dedi, ancak Türkiye’ye de bir çağrıda bulundu.


Kandil‘e hava operasyonu (Son Detaylar)

Irak Hükümeti Sözcüsü Ali Dabbah, "PKK bir terör örgütüdür ve dolayısıyla Türkiye‘nin bu harekatını destekliyoruz fakat, bu harekatın kendi sınırları içersinde olması için gerekli çabayı göstermesini azizTürkiyeHükümeti’nden bekliyoruz" dedi.

Irak Hükümet sözcüsü Ali El Dabbağ akşam saatlerinde Halkalı Zeynebiye Camii inanç ve kültür merkezini ziyaret ederek Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ile görüştü. İnşaat halindeki Zeynebiye Camii‘ni gezen ve bilgi alan Dabbah daha sonra, cadde üzerindeki bir lokantaya oturarak basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Türkiye‘ye yaptığı ziyaretin diplomatik değil, tamamen şahsi bir ziyaret olduğunu söyleyen Hükümet Sözcüsü Dabbah, "Zeynebiye Türkiye‘deki hoşgörünün ve sevginin simgesidir.

Farklı düşüncelerden, farklı inançlardan insanlara gösterilen saygının bir göstergesidir. Aynı zamanda hoşgörü Türkiye‘nin kimliğidir" dedi.

Basın mensuplarının Türkiye‘nin Kandil Dağı bölgesinde yürüttüğü hava operasyonları hakkındaki sorularını yanıtlayan Dabbah, "Biz PKK‘nın bir terör örgütü olduğunu düşünüyoruz buna inanıyoruz. PKK bir terör örgütüdür ve dolayısıyla Türkiye‘nin bu harekatını destekliyoruz; Fakat bu harekatın kendi sınırları içersinde olması için gerekli çabayı göstermesini aziz Türkiye Hükümeti’nden bekliyoruz. Bu terör örgütü Türkiye‘ye sürekli sorun çıkarmaktadır Türkiye‘nin terör örgütü karşısındaki tutumunu destekliyoruz" diye konuştu.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen