Per. May 2nd, 2024

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri’de düzenlenen STK’lar ve İş Dünyası buluşmasında muhalefet partileri ve İsrail’e çok sert göndermelerde bulundu.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ”Anamuhalefet partisinin Genel Başkanı çıkıyor, İsrail‘in avukatlığını yapıyor. Sana mı kaldı bu iş? Bırak orada zaten Türkiye‘ye vurmak isteyen var. Sen de mi aynı şeyi yapıyorsun? Onun avukatlığını yaptığın zaman oylarını artacağını mı zannediyorsun veya sana onun bir güç katacağını mı zannediyorsun?” dedi.

Başbakan Erdoğan, Kayseri‘de yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nu eleştirerek şunları söyledi:

”(Gemiyi, hücum botlarımızı vesairemizi Gazze’ye götürürse alnından öperim) diyor. Kusura bakma ben bu tertemiz alnımı, senin o lekeli dudaklarına sürdürmem. Buna ihtiyacımız yok, biz yaptığımız işi niçin yaptığımızı biliriz.”

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

”MHP’nin Genel Başkanı çıkıyor, ‘Somali ile, şurayla burayla uğraşacağına PKK ile uğraş’ diyor. Bunların ne kadar küçük düşündüğünü görebiliyor musunuz? Biz büyük bir devletiz, Selçuklu‘nun Osmanlı’nın bakiyesi üzerine kurulmuş bir devletiz. Bizi öyle küçük, kısır bir zihniyetle tanımlamaya Sayın Bahçeli senin gücün yetmez, buna müsaade etmeyiz. Biz PKK ile de mücadelemizi sürdürürüz, ama dışarıda da yardım elimizi, yardım eli uzanmayan kardeşlerimize de uzatırız. Aldığımız terbiye budur, mirasın gereği budur.”

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen