Per. May 2nd, 2024

Almanya yolunda gündemi değerlendiren Gül “İstihbarat teşkilatımızın, Türkiye’nin en önemli meselesi olan böyle bir konuyla uğraşıyor olmasından daha tabii bir şey olamaz” dedi


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile terör örgütü PKK arasında geçtiği iddia edilen görüşme için, "İstihbarat teşkilatımızın, Türkiye‘nin en önemli meselesi olan böyle bir konuyla uğraşıyor olmasından daha tabii bir şey olamaz. Amaç terörü bitirmektir" dedi. Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un davetlisi olarak eşi Hayrünnisa Gül ve beraberindeki heyetle dün öğle saatlerinde THY’den kiralanan özel bir uçakla Berlin’e uçan Gül, hareketinden önce Atatürk Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. MİT’le terör örgütü PKK arasında geçtiği iddia edilen görüşmeye ilişkin ses kayıtlarını değerlendiren Gül, "Her devlette bu tip süreçlerde görüşmelerle ilgili bir kurum vardır. Bu da istihbarat teşkilatıdır. Dolayısıyla istihbarat teşkilatımızın Türkiye‘nin en önemli meselesi olan böyle bir konuyla uğraşıyor olması, bunun içinde olmasından daha tabii bir şey olamaz. Amaç terörü bitirmektir. Terörü bitirmenin bütün yöntemleri bir strateji çerçevesi içerisinde yürütülür. İstihbarat teşkilatı da bu çerçevede üstüne düşeni yapar" diye konuştu.

UÇAKLAR KARŞILADI
Gül, 9 yıllık bir aradan sonra Almanya‘ya Türkiye‘den devlet başkanı seviyesinde ziyaret gerçekleşeceğinin altını çizdi. Gül, şöyle devam etti: "Sayıları 2.8 milyonu bulan Almanya‘daki Türk toplumu, dostluğumuzun pekişmesinde müstesna bir köprü rolü oynamaktadır. Türk toplumunun Almanya‘da hayatın her alanına sağlamakta olduğu önemli katkılardan dolayı memnuniyet duyuyorum. Bu katkıların çeşitlenerek her geçen sene daha da artacağına samimiyetle inanıyorum." GÜL, Almanya‘da Berlin Tegel Havalimanı’nın askeri bölümünde askeri törenle karşılandı. Törende, askeri uçaklar top atışı eşliğinde saygı uçuşu yaptı. Ziyaret, Türkiye ile Almanya arasındaki iş gücü anlaşmasının 50. yıl dönümüne denk gelmesi nedeniyle de ayrı bir önem taşıyor.

‘Küçük İstanbul‘da iki Cumhurbaşkanı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül ile Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff ve eşi Bettina Wulff, birlikte yedikleri akşam yemeğinin ardından Berlin’de "Küçük İstanbul" olarak anılan Türk mahallesi Kreuzberg’a geldiler. Gül ve yanındakiler "Hasır Restorant"ta bir süre oturup çay içti. Gül, "Bu güzel bir jest oldu. Bayan Wulff, ‘Hadi gidelim’ dedi, fikir ondan geldi. Hep birlikte geldik" diye konuştu.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen