Per. May 2nd, 2024

İlk ders zilinin çalması ile birlikte Erzurum’da 195 bin öğrenci ders başı yaptı. Erzurum merkez Palandöken İlçesi’nde bedensel engeli olarak ikinci sınıfa geçen 8 yaşındaki Ayşenur Babacan, eğitim-öğretim sezonunun başladığı ilk tören için öğretmeninin kucağında okula geldi.


VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Erzurum merkez Palandöken İlçesi’nde bedensel engeli olarak ikinci sınıfa geçen 8 yaşındaki Ayşenur Babacan, eğitim-öğretim sezonunun başladığı ilk tÖren için öğretmeninin kucağında okula geldi. Öğretmeni Aylin Güler’in kucağında ‘ilk tÖren’ isimli şiiri okuyan Babacan, okumayı sevdiğini söyledi.

Erzurum’da yeni eğitim sezonu Palandöken ilçesindeki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ilköğretim okulunda örenle başladı. Törene Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, ilçe milli eğitim müdürleri, okul yöneticileri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. Okul bando takımının mini konseriyle başlayan törende 5’inci sınıf öğrencileri, okula yeni başlayan öğrencilere çiçek vererek ‘hoşgeldin’ dedi.

OKULA ÖĞRETMENİ TAŞIDI

Doğuştan Belden aşağısı tutmadığı için okula gelip gidemeyen, geçtiğimiz yıl evde gördüğü eğitimle 1’inci sınıfı tamamlayan Meryem-Metin Babacan çiftinin kızı Ayşenur, ikinci sınıfa geçmesinin sevincini düzenlenen törene katılarak gösterdi. Öğretmeni Aylin Güler’in kucağında kürsüden ‘İlk tÖren’ şiirini okuyan Ayşenur, okumayı çok sevdiğini söyledi. Kızının eğitim görmesinden çok mutlu olduğunu belirten 4 çocuk annesi Meryem Babacan, "Kızım okumayı çok seviyor. Evde yapılan eğitim sayesinde çocuğum okuma-yazmayı öğrendi" dedi.

MİNİK AYŞENUR ÖRNEK AZMİYLE ÖRNEK OLDU

Yıldızkent semtinde oturan öğrencisine, evde her gün 2 saat ders veren 10 yıllık öğretmen Aylin Güler, Ayşenur’un okumaya çok hevesli olduğunu söyledi. İlk defa evde eğitim kapsamında ders verdiğini anlatan Aylin Güler, Ayşenur’un okula gelen öğrenciler kadar başarılı olduğunu bildirdi. Palandöken Milli Eğitim Müdürü Ali Özer, ilçede 3 çocuğa hastalıkları sebebiyle evde eğitim verildiğini bildirdi. TOBB ilköğretim okulundaki tÖren sonunda Vali Sebahattin Öztürk ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, sınıfları gezerek öğrencilere kitap dağıttı

Bu haber 2411 defa okunmuştur.

Kaynak:erzurumgazetesi

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen