Per. May 2nd, 2024

Mavi Marmara saldırısı ile başlayan Türkiye-İsrail arasındaki siyasi krize ABD Başkanı Obama el koydu.


ABD Başkanı Barack Obama‘nın, New York’taki BM zirvesinde bir araya geleceği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail konusunu ele alacağı bildirildi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Ben Rhodes, Obama’nın önümüzdeki Salı günü yapılacak Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantısında Başbakan Erdoğan’la görüşerek, kendisini İsrail‘le ilişkileri düzeltmeye çağıracağını söyledi.

Rhodes, Obama’nın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile de bir görüşme gerçekleştirmesinin öngörüldüğünü ifade etti.

FİLİSTİN İÇİN TEK YOL İSRAİL İLE MÜZAKERE

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Ben Rhodes, BM Genel Kurulu`nda Filistin Devleti`nin tanınmasının önemli olmadığını söyledi.

ABD, Filistin`in BM`ye tam üyelik talebini Güvenlik Konseyi`nde veto edeceğini daha önce açıklamıştı. Rhodes, Filistinlilerin devlet arzularına gerçekten ulaşabilmelerinin tek yolunun İsrail`le müzakereler olduğunu ifade etti.

Bu arada ABD Başkanı Barack Obama`nın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile New York`ta bir araya geleceği, fakat Filistin lideri Mahmud Abbas`la görüşmesinin planlanmadığı belirtildi. Obama`nın son dönemde Abbas`la telefon görüşmesi de yapmadığı kaydedildi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen