Cum. May 3rd, 2024

Şampiyonlar Ligi, Barcelona, Milan, Chelsea, Arsenal, Leverkusen ve Dortmund devlerin maçlarıyla başlıyor.


UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi, bu akşam dört grupta oynanacak maçlarla başlıyor. Turnuvada Türkiye‘yi Trabzonspor temsil edecek

B Grubunda mücadele eden Trabzonspor, ilk maçında 14 Eylül Çarşamba günü İtalya’nın Inter takımıyla deplasmanda karşılaşacak.

Bu gecesinin en önemli maçı geçen yılın şampiyonu Barcelona ile Milan arasında yapılacak. Kadrosunda dünyaca ünlü yıldızları barındıran İspanyol takımı, Milan’ı kendi evinde ağırlayacak. İki takım da ülkelerinde oynadıkları son lig maçlarında deplasmanda rakipleriyle berabere kalmıştı

Gecenin diğer bir önemli maçı ise İngiltere’nin Chelsea takımıyla, Almanya’nın Leverkusen takımları arasında oynanacak.

Bu maçın diğer bir önemli tarafı, uzun bir aradan sonra Almanya’ya geri dönen Ballack’ın, dört yıl süreyle formasını giydiği Chelsea’ye karşı mücadele edecek olması. Ballack duygularını şu şekilde anlattı: "Ben taraftarlarla her zaman iyi anlaşırım, onlar bana her zaman iyi davranır. Evet Chelsea’de takım olarak daha başarılı olabilirdik. Ama fırsatları değerlendiremedik. Bunu hep hatırlıyorum. Şimdi ben burada yeni takımımda, bir anlamda kariyerimin ikinci bölümünü yaşıyorum."‘

Şampiyonlar liginde diğer bir önemli karşılaşma ise Alman Dortmund takımıyla, İngiltere’nin güçlü temsilcisi Arsenal’i karşı karşıya getirecek. Geçen sezonun Almanya şampiyonu Dortmund, bu sene lige istediği gibi başlayamadı ve üst üste başarısız sonuçlar aldı. Arsenal’ın aldığı farklı yenilgi ise hala hafızalarda.

Portekiz temsilcisi Porto, Ukrayna temsilcisi Shaktar Donetsk’le karşı karşıya gelecek. Portekiz’in güçlü temsilcisi Porto, geçen yıl Avrupa liginde kupayı kaldıran takım olmuştu. Shaktar Donetsk ise, geçen sezon şampiyonlar liginde çeyrek finale kadar çıkma başarısı göstermişti.

Lig, bugün E, F, G ve H gruplarında oynanacak 8 maçla start alacak. Şampiyonada toplam 32 takımın 4’erli 8 grupta vereceği mücadele eylül-aralık ayları arasında yapılacak. Gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar son 16’ya dâhil olacak. Grubunu 3’üncü sırada tamamlayan ekipler ise UEFA Avrupa Ligi’ne katılacak.

Son 16’ya kalan takımlar, çekilecek kurada eşleşecekleri rakipleriyle çift maçlı eleme usulü karşılaşacaklar. Bu süreç finale kadar devam edecek ve Şampiyonlar Ligi şampiyonunu belirleyecek maç, 19 Mayıs 2012’de Münih’te oynanacak.

Final mücadelesi 19 Mayıs 2012’de Bayern Münih’in sahası Allianz Arena’da yapılacak.

EN ÇOK KAZANAN REAL MADRID
Avrupa’nın kulüpler bazındaki en büyük organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu en çok kazanan ekip -eski adıyla Şampiyon Kulüpler Kupası da dâhil- İspanya‘nın Real Madrid takımı oldu.

Real Madrid, 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000 ve 2002 yıllarında olmak üzere toplam 9 kez mutlu sona ulaştı. Mor-beyazlılar, 1962, 1964 ve 1981 yıllarında yaptıkları final maçlarında ise sahadan yenik ayrılarak kupaya veda etmişlerdi.

39 FARKLI EKİP FİNAL OYNADI
”Kupa 1”de şimdiye dek 39 farklı takım final oynarken, bunlardan 21’i kupayı müzesine götürme başarısı gösterdi. Kupayı Real Madrid 9, Milan 7, Liverpool 5, Ajax, Bayern Münih ve Barcelona 4’er, Manchester United ve Inter 3’er, Benfica, Juventus, Nottingham Forest ve Porto 2’şer, Aston Villa, Borussia Dortmund, Celtic, Kızılyıldız, Feyenoord, Hamburg, Marsilya, PSV Eindhoven ve Steaua Bükreş de 1’er kez kazandı.

VILARREAL – B.MÜNİH MAÇI ÇAKIR’IN
Şampiyonlar Ligi E, F, G ve H grubunda bugün 8 maç yapılacak. A, B, C ve D gruplarında ise ilk maçlar yarın oynanacak.

Villarreal ile Bayern Münih arasında oynanacak olan mücadeledeyi Cüneyt Çakır yönetecek. Haziran ayından bu yana Elit Kategori’de yer alarak Avrupa’nın en üst düzey 23 hakemi arasında bulunan Cüneyt Çakır’ın, yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Halis Özkahya maçın dördüncü hakemi olurken, Süleyman Abay ve Tolga Özkalfa da ilave yardımcı hakem olarak görev yapacak.

GÜNÜN PROGRAMI
Şampiyonlar Ligi E, F, G ve H grubunda bugün (13 Eylül Salı) 8 maç yapılacak. A, B, C ve D gruplarında ise ilk maçlar çarşamba günü oynanacak.

13 Eylül Salı gününün programı şöyle:

E Grubu:
Chelsea – B.Leverkusen
Genk – Valencia

F Grubu:
Borussia Dortmund – Arsenal
Olympiakos – Marsilya

G Grubu:
Porto – Shakhtar Donetsk
APOEL – Zenit

H Grubu:
Barcelona – Milan
Viktoria Plzen – BATE Borisov

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen